CSATLAKOZZ!
2018.04.10

Óriási felhatalmazást és világos feladatot jelent az eredmény

Az EBESZ-nek semmilyen lehetősége, jogosítványa nincs, hogy politikai szempontból vizsgáljon egy választási kampányt. Az EBESZ valamilyen kormánypárti "médiatúlsúlyról" beszélt, holott vasárnap a internetes politikai hírek 90 százaléka arról szólt, hogy Orbán Viktor kormánya megbukott, a Fideszben óriási feszültség van, "óriási bukás lesz" - mondta a külgazdasági és külügyminiszter a TV2 Mokka című kedd reggeli műsorában.

Az EBESZ-nek talán jobb tolmácsokat kellene alkalmaznia - jelentette ki Szijjártó Péter. Ezzel együtt megjegyezte: a fontos az, hogy a magyar emberek, nem az ENSZ vagy az EBESZ, döntöttek, világos felhatalmazást adtak a kormánynak.

"júniusban Brüsszelben ismét napirendre kerül a kötelező menekültkvóta."

Szijjártó Péter a nemzetközi reakciókról elmondta: a cseh miniszterelnök már éjjel magyar nyelvű üzenetet küldött, és a görög külügyminiszter is az elsők között gratulált. Mellettük a szerbek szocialista energetikai minisztere, a szlovák szociáldemokrata kormány gazdasági minisztere, a montenegrói szocialista kormány külügyminisztere, a volt lengyel külügyminiszter és a volt norvég külügyminiszter - aki jelenleg a Világgazdasági Fórum elnöke - is gratulált.

Továbbá grúz, kazah és moldáv kollégái is örömüket, gratulációjukat fejezték ki a magyar kormány választási győzelméhez - sorolta Szijjártó Péter.

Óriás felhatalmazást, óriás felelősséget és egyben világos feladatot jelent a vasárnapi parlamenti választás eredménye - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter kifejtette: a következő hónapokban óriási küzdelmek várnak Magyarországra. Példaként említette, hogy júniusban Brüsszelben ismét napirendre kerül a kötelező menekültkvóta.  Már azt is el akarják fogadtatni Magyarországgal, hogy ne tehessen különbséget a saját és más országok polgárai között - fűzte hozzá.

Hangsúlyozta: a magyar választópolgárok döntése alapján a kormány fel van vértezve arra, hogy ezekben a csatákban megvédje a magyar emberek biztonságát. Szijjártó Péter azt mondta: a nemzetközi viták közül a legfontosabbak továbbra is a migráció kezeléséről szólnak, így a magyar külpolitikában is ez marad az első helyen.  Emellett a beruházásokért folytatott versenyben is részt kívánnak venni, ehhez a miniszter értékelése szerint ugyancsak megkettőzött erőt ad a vasárnapi választás eredménye.

(MTI-fidesz.hu)

Figyelmébe ajánljuk