CSATLAKOZZ!
2018.05.03

A Fidesz frakcióvezetőjévé választották Kocsis Mátét

Céljainkat a választók megerősítették, melyek a keresztény kultúra megőrzése, a külső határok védelme, a teljes foglalkoztatottság és a családok támogatása – jelentette ki Kocsis Máté, a Fidesz megválasztott frakcióvezetője, csütörtökön.

Gulyás Gergely, a Fidesz leköszönő frakcióvezetője Kocsis Mátéval közösen tartott sajtótájékoztatóján kifejtette: a frakcióülésen döntöttek a tisztségviselők személyéről, így az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnökének a Fidesz-frakció Hende Csabát jelölte, alelnökök lesznek továbbá Lezsák Sándor és Jakab István, a KDNP részéről pedig Latorcai János.

A frakció egyhangúlag döntött arról, hogy Kövér László legyen az Országgyűlés elnöke – tájékoztatott, hozzátéve: jegyzőnek Szűcs Lajost, Gelencsér Attilát, Tiba Istvánt és Bodó Sándort jelölték. Kocsis Mátét szintén egyhangúlag – 114 szavazattal – választotta a képviselőcsoport frakcióvezetővé – közölte Gulyás Gergely.

Fotó: fidesz.hu

A megválasztott frakcióvezető arról beszélt, céljaink változatlanok, ezeket a választók megerősítették, melyek a keresztény kultúra megőrzése, a külső határok védelme, a teljes foglalkoztatottság és a családok támogatása.

A Fidesz-frakció mai ülésén kérte a Stop Soros törvénycsomag tárgyalásának folytatását, illetve javasolják a migrációellenes alkotmánymódosítás újbóli benyújtását – mondta Kocsis Máté. Egyúttal ez utóbbi kapcsán emlékeztetett, hogy 2016-ban a Jobbik köpönyegforgató módon kihátrált a javaslat mögül, pedig néhány hónappal korábban még maga Vona Gábor mondta azt, hogy aki nem támogatja a javaslatot, az hazaáruló.

A frakcióülésen döntöttek a frakcióvezető-helyettesek személyéről is, így Selmeczi Gabriella, Balla György, Halász János, Kubatov Gábor, Zsigó Róbert, Bánki Erik, Németh Zsolt, Hende Csaba és Bóna Zoltán fogja betölteni a pozíciót – tájékoztatott.

A bizottsági elnöki posztokat érintve Kocsis Máté közölte: a törvényalkotási bizottság elnökének Hende Csabát, a külügyi bizottság élére Németh Zsoltot, a gazdasági bizottság vezetőjének Bánki Eriket, az igazságügyi bizottság élére Vejkey Imrét, a honvédelmi és rendészeti bizottság elnökének Kósa Lajost, a nemzeti összetartozás bizottság vezetőjének Pánczél Károlyt, a kulturális bizottság élére Pósán Lászlót, az európai ügyek bizottságának elnökének Hörcsik Richárdot, a mezőgazdasági bizottság élére pedig Font Sándort javasolják.

(fidesz.hu)

Figyelmébe ajánljuk