CSATLAKOZZ!
2018.05.04

65 százalékkal több új lakást adtak át

Az első negyedévben soha nem látott mértékben, éves összevetésben 65 százalékkal bővült a használatba vett új lakások száma, ami közel 3400 új otthont jelent. Az emelkedés az Otthonteremtési Program eredményességét is tükrözi.

"A lakáspiac fellendülése a tartósan emelkedő reáljövedelmek mellett a Családi Otthonteremtési Kedvezmény sikerességét is bizonyítja."

2018 első három hónapjában az új építési engedélyek és egyszerű bejelentések darabszáma 9 850 volt, amely a kimagasló tavalyi teljesítményhez viszonyítva 3,4 százalékos növekedést jelent éves összehasonlításban.

Az új építési engedélyek számának az elmúlt évek során megfigyelt emelkedése már számottevően megjelenik a lakásépítések megugrásában is.

2018 márciusával bezárólag összesen 72 ezer család kérelmét fogadták be a bankok, 205 milliárd forint értékben, ami az éves hazai GDP 0,5 százalékát meghaladó összeg.

A kedvező tendenciák az elkövetkező negyedévek során várhatóan tovább erősödnek, ugyanis a kormány által meghozott intézkedések jelentősen élénkítik a lakáspiac keresleti és kínálati oldalát egyaránt. A hatéves bérmegállapodás eredményeként megvalósuló béremelések is pozitív hatással vannak a lakóingatlanok iránti kereslet élénkülésére.

(fidesz.hu)

Figyelmébe ajánljuk