CSATLAKOZZ!
2018.06.13

A Fidesz támogatja a biztonságos növekedés költségvetését

A Fidesz támogatja a biztonságos növekedés költségvetését – reagált Halász János arra, hogy szerdán a kormány benyújtotta a 2019. évi büdzsé tervezetét.

A Fidesz-frakció szóvivője újságíróknak kifejtette: a jövő évi költségvetés célja, hogy megőrizze és erősítse Magyarország biztonságát, fenntartsa a gazdasági növekedést, támogassa a családokat és újabb lépéseket tegyen a teljes foglalkoztatás irányába.

"Csökkenő pályára állítottuk az államadósságot és tartós gazdasági növekedést értünk el.”

A Fidesz ezekkel a célokkal teljes mértékben egyetért, ezért minden támogatást meg fogunk adni ahhoz, hogy a tervezett 4000 milliárd forint értékű beruházás megvalósításával jövőre is fenn tudjuk tartani a 4 százalék fölötti gazdasági n9övekedést – jegyezte meg, hozzátéve: a családok támogatása folytatásaként pedig jövőre tovább emeljük a kétgyermekes családok adókedvezményét. Halász János hangsúlyozta: a foglalkoztatás ösztönzésért tovább csökkentik a munkát terhelő adókat.

Egyúttal üdvözölte, hogy Magyarország biztonságának megvédéséért a kormány megemeli a rendvédelmi és honvédelmi forrásokat, illetve az előrelátható tervezés jegyében az ország tartalékait.

Fotó: fidesz.hu

A Fidesz-frakció szóvivője emlékeztetett: a polgári kormányzás óta Magyarország visszaszerezte gazdasági önrendelkezését, stabilizálta pénzügyi helyzetét és felelős költségvetési gazdálkodást folytat; tartósan alacsonyan tartja az államháztartás hiányát.

„Csökkenő pályára állítottuk az államadósságot és tartós gazdasági növekedést értünk el” – emelte ki, felidézve, hogy 2010 óta 12 százalékról 3,8 százalékra csökkent a munkanélküliség és rekordokat dönt a foglalkoztatás, miközben a bérek hosszú évek óta nem látott ütemben nőnek.

Mint mondta: 2019-ben is meg kell őriznünk Magyarország pénzügyi és gazdasági stabilitását és garantálnunk kell hazánk biztonságát, de folytatni kell az adócsökkentést a családok és a foglalkoztatás érdekében. Ezt szolgálja a jövő évi költségvetés – húzta alá.

(fidesz.hu)

Figyelmébe ajánljuk