CSATLAKOZZ!
2018.07.12

A 2019-es költségvetés a településeknek is biztonságos növekedést garantál

A Fidesz-frakció reagálása Hohn Krisztina és Csárdi Antal (LMP) nyilatkozatára

"Az LMP vagy hazudik, vagy el se olvasta a jövő évi költségvetést."

Az LMP vagy hazudik, vagy el se olvasta a jövő évi költségvetést. Szemben a balliberálisok kormányzásával, amikor a települési önkormányzatokat kivéreztették és 1300 milliárd forintos adósságba taszították őket, a Fidesz-KDNP kormányzása óta a települések tiszta lappal indulhattak, a kormány átvállalta adósságukat és segíti őket a fejlesztésben.

A 2019-es költségvetés a településeknek is biztonságos növekedést garantál, a Belügyminisztérium az önkormányzatokkal kapcsolatos feladatokra, fejlesztésekre az ideinél is többet, 737 milliárd forintot tervez.

Ezen felül folytatódik a Modern Városok Program, a megyei jogú városokban már összesen 3500 milliárdos fejlesztéseket indított el a kormány, ebből jövőre 135 milliárd forintos fejlesztés valósul meg.

Idén elkészül a vidék legnagyobb fejlesztési programjának, a Modern Falvak Programnak a koncepciója is, 2019-ben pedig megkezdődhet a végrehajtása. Elkészül továbbá Budapest és az agglomeráció tíz éves fejlesztési terve is.

(fidesz.hu)

Figyelmébe ajánljuk