CSATLAKOZZ!
2018.08.01

Kocsis Máté a Hír TV stúdiójába való visszatérésre buzdít

Kocsis Máté arra biztatja a kormánypárti politikusokat, hogy térjenek vissza a Hír TV stúdiójába és számoljanak be elképzeléseikről. A Fidesz frakcióvezetője a csatorna első vendége volt a Magyarország élőben című műsorban, miután a televízió bejelentette: visszatér a régi értékekhez és ott folytatja, ahol 2015-ben abbahagyta.

Kocsis Máté felidézte, hogy a Hír TV-t 2003-ban, nehéz időkben hozta létre egy értékalapon szerveződött közösség. A nézői tették naggyá, akik pénzügyileg is támogatták – emelte ki, bírálva, hogy 2015-ben egyszerűen ellopták a csatornát.

"a Hír TV nem pártpolitikai logikán, hanem értékrendi alapon szerveződött, ez a tábor most visszakapta, ami jogosan megillette."

Teljesen elfogadhatatlan, hogy az ember 10 évig néz egy televíziót, majd megjelennek rajta olyan szereplők akik addig a legnagyobb elutasítással, gyűlölettel voltak a polgári értékrendű emberek felé – hangoztatta a frakcióvezető.

Az ellenzéki sajtó hozzáállását értékelve szóvá tette, hogy a jobboldali újságírók kirúgását szó nélkül hagyták, most viszont a sajtószabadságot féltik. Határozottan visszautasította, hogy a Fidesznek köze lenne a televízió tulajdonosváltásához, azt pedig blöffnek nevezte, hogy jobboldali médiatúlsúly lenne Magyarországon.

Kocsis Máté rámutatott: a Hír TV nem pártpolitikai logikán, hanem értékrendi alapon szerveződött, ez a tábor most visszakapta, ami jogosan megillette.

Példaként hozta, hogy ugyanezt várná a Klubrádió közönsége, ha egyik napról a másikra Bolgár György helyett Kerényi Imre vezetne ott műsort.

A kormánypárti politikus jelezte: arra biztatja az országos és a helyi politikában szerepet vállaló párttársait, hogy térjenek vissza a csatornára, mutassák be tárgyilagosan az elképzeléseiket és folytassák le a legitim vitákat.

A frakcióvezető szót emelt a közéletben állandósult durvaság és trágárság ellen, megjegyezve: most lezárult egy sötét korszak. Elvárásként világos beszédet, tiszta viszonyokat és tiszteletet fogalmazott meg.

Saját gyermekeinek jövőjére is hivatkozva fontosnak nevezte, hogy lefolytassá k a gyermekek jogairól szóló vitát. Ennek területei közé sorolta a biztonságot, a jó képzést, jó közösséget és a drogellenes lépéseket.

A teljes beszélgetés megtekinthető itt.

(fidesz.hu)

Figyelmébe ajánljuk