CSATLAKOZZ!
2018.09.07

Kétszer annyian kapnak iskolatejet és -gyümölcsöt, mint a baloldal idején

Kétszer annyi gyermek kap iskolatejet és gyümölcsöt, mint a baloldali kormányzás idején – hívta fel a figyelmet Juhász Hajnalka.

A KDNP képviselője aláhúzta, a kormány számára rendkívül fontos a gyermekek egészsége. Hozzátette: 2010 óta a kormány 2,2 milliárd forintra növelte az iskolatejprogram és az iskolagyümölcs-program támogatását. Arra is felhívta a figyelmet, hogy kétszer annyi gyermek kap iskolatejet és gyümölcsöt, mint a baloldali kormányzás idején.

Juhász Hajnalka újságírók előtt elmondta azt is, hogy a mostani kormány alatt nemcsak az oktatásra, iskolafejlesztésre, pedagógusokra jut több pénz, hanem a gyermekek egészségét szolgáló kiemelt programokra is.

Beszámolt arról is, hogy az iskolagyümölcs-program 550 ezer, az iskolatejprogram 430 ezer diákra terjed ki. Arról is beszélt, hogy a programok keretében több mint 12 millió liter tejet és több mint 48 millió adag gyümölcsöt osztotanak ki.

Fotó: fidesz.hu

Hazánk az unióban a legnagyobb mértékben támogatja a diákok egészséges étkezését – emelte ki Juhász Hajnalka.

(fidesz.hu)

Figyelmébe ajánljuk