CSATLAKOZZ!
2018.09.13

Nemzeti konzultációt kezdeményez a kormány a családtámogatások témájában

A kormány nemzeti konzultációt kezdeményez a családtámogatások témájában - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Jelezte: a kormány ülésén foglalkoztak a demográfiai helyzettel is. Kiemelte: GDP-arányosan Magyarország fordít a legtöbbet a családtámogatásokra egész Európában, ez mintegy 5 százaléka a GDP-nek. Mint kiemelte, ez azt eredményezte, hogy a születési együttható 1,23-ról 1,5-re nőtt, azaz 200 magyarnak 150 gyermeke születik. Ez még messze van természetes reprodukciótól, ami a kormány célja, ezért további intézkedések várhatóak a következő hónapokban, amelyek már januártól, illetve az egész kormányzati ciklusban segítik a gyermekvállalást - jelezte a miniszter.

A kormány nemzeti konzultációt is kezdeményez, mert szeretné, ha az állampolgárok s véleményt nyilvánítanának az irányokról. Szerinte a nemzeti konzultációnak októberben meg kell kezdődnie.

(MTI-fidesz.hu)

Figyelmébe ajánljuk