CSATLAKOZZ!
2018.09.14

Tartós lehet az építőipari növekedés

Tartós lehet a növekedés az építőiparban - mondta Pomázi Gyula, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) helyettes államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán a legfrissebb építőipari adatokat kommentálva.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken közzétett adatai szerint júliusban az építőipari termelés volumene 38,0 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit a júniusi 28,2 százalékos emelkedés után. Az épületek építésének volumene 28,5, az egyéb építményeké 48,3 százalékkal emelkedett.

Pomázi Gyula elmondta, hogy az építőipar növekedése igazodik az elmúlt időszak trendjéhez. Az ágazaton belül az épületek építése, az egyéb építmények építése is jelentősen nőtt. Az épületek építésének növekedésben szerepet játszott a családi otthonteremtési kedvezmény (csok), és az 5 százalékos kedvezményes áfa, ahogy az egyéb beruházásösztönzők is lehetőséget teremtenek az építőipar dinamikájának fenntartására. Jó hírnek nevezte, hogy a szerződésállomány is nőtt az épületek építésére vonatkozóan, ahogy az egyéb építményeknél is.

(MTI-fidesz.hu)

Figyelmébe ajánljuk