CSATLAKOZZ!
2018.10.10

Megalakult a Fidesz-KDNP népesedés- és családügyi kabinetje

Megalakult a Fidesz-KDNP-frakciószövetség népesedés- és családügyi kabinetje – jelentette be Novák Katalin a testület alakuló ülését követően.

A népesedés- és családügyi kabinet tagjai: Dunai Mónika, Mátrai Márta, Szatmáry Kristóf, Kállai Mária, Zsigmond Barna, Juhász Hajnalka, Harrach Péter, Tapolczai Gergely, Bányai Gábor, Kovács József, Vejkey Imre, a testület elnöke pedig Novák Katalin.

"támogatni kell a magyar fiatalokat, segíteni a családalapításukat, gyermekvállalásukat."

Novák Katalin aláhúzta, a népesedés- és családügyi kabinet is a magyar gyermekekben látja Magyarország jövőjét, és a migráció helyett a családok támogatását tartják kiemelten fontosnak. Hozzátette: a demográfiai kihívásokat saját erőből kellene megoldani, ezért támogatni kell a magyar fiatalokat, segíteni a családalapításukat, gyermekvállalásukat. A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár elmondta, a kabinet azon dolgozik, hogy megtalálják azokat a pontokat, ahol további segítséget tudnak nyújtani a magyar fiataloknak a családalapításhoz, a már gyermeket nevelőknek pedig ahhoz, hogy minél kevesebb terhük legyen, hogy könnyebben tudjanak igent mondani egy újabb gyermekre.

Fotó: fidesz.hu

Novák Katalin arról is beszélt, hogy az alakuló ülésen szóba került a novemberben induló nemzeti konzultáció is, melynek kiemelt témája a demográfia, a családalapítás lesz, illetve az a kérdés is, hogy a demográfiai kihívásokra a migrációval, vagy a magyar családok támogatásával kell választ adni.

A képviselő kitért arra, hogy a népesedés- és családügyi kabinet is észrevételeket kíván tenni a készülő új Nemzeti Alaptantervhez, mert fontosnak tartják, hogy a demográfiai, családügyi szempontok is megjelenjenek benne.

Novák Katalin elmondta azt is, hogy a kabinet rendszeresen fog ülésezni, és ha a családokat, demográfiai kérdéseket érintő ügyek merülnek fel, akkor minden esetben megfogalmazzák javaslataikat, észrevételeiket a kormány számára.

(fidesz.hu)

Figyelmébe ajánljuk