CSATLAKOZZ!
2018.10.11

Brüsszel a migránsok szervezett beutaztatását akarja bevezetni

Úgy tűnik, Brüsszel a migránsok szervezett beutaztatását akarja bevezetni, hogy ezáltal is kikerüljék a határellenőrzést – hívta fel a figyelmet Hidvéghi Balázs csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A Fidesz kommunikációs igazgatója elmondta, az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságának (LIBE) tegnapi ülésén újabb bevándorláspárti javaslatokat mutattak be. Most éppen azt találták ki, hogy a migránsok a helyzetük bármilyen elbírálása nélkül, gyakorlatilag automatikusan egy beutazási vízumot kaphatnának már az unió tagállamainak külképviseletein keresztül más földrészeken, hogy ezzel minél hamarabb és könnyebben beutazhassanak az Európai Unióba, hogy itt kezdhessék el a menekültügyi vagy bevándorlási kérelmük intézését – fejtette ki.

"az úgynevezett humanitárius vízum gyakorlatilag azt jelentené, hogy az eddigieknél is jóval könnyebben és szervezettebben tudnának bejutni az unióba a migránsok."

Hozzátette: ez az úgynevezett humanitárius vízum gyakorlatilag azt jelentené, hogy az eddigieknél is jóval könnyebben és szervezettebben tudnának bejutni az unióba a migránsok.

Amikor már azt hinnénk, hogy Brüsszel nem tud újabb őrültséggel előállni, akkor mindig bebizonyosodik, hogy de igen; ilyen értelemben a fantáziájuk kimeríthetetlen – jegyezte meg a kormánypárti politikus leszögezve: ez egy agyrém! Csak arról szól, hogy milyen módon tudnának még több bevándorlót minél gyorsabban beutaztatni az unió területére – fűzte hozzá.

Hidvéghi Balázs arról is beszélt, hogy a brüsszeli migrációs biztos, Dimitrisz Avramopulosz azt is nyíltan kijelentette a LIBE ülésén, hogy a jelenlegi brüsszeli bizottság számára kiemelten fontos a legális migráció bővítése. Hozzátette: ugyanerről beszélt Avramopulosz néhány napja az ENSZ-ben is.

Fotó: fidesz.hu

A kommunikációs igazgató felhívta a figyelmet arra, ugyanezeket az elveket tartalmazza az Európai Bizottság közelmúltban közzétett legújabb javaslatcsomagja is, amelyben állandó áttelepítési programról, legális és szervezett migrációs útvonalak megteremtéséről, és határvédelem helyett határmenedzsmentről beszélnek, valamint szeretnék központosítani és Brüsszelbe telepíteni a menekültkérelmek elbírálását.

Emlékeztetett, a migrációs biztos a szerdai LIBE-bizottság ülésén azt is megismételte, hogy legalizálni akarják a migrációt, és meg akarják könnyíteni a gazdasági bevándorlók beutaztatását. Kifejtette: az EU területére belépő – magukat menedékkérőként meghatározó -, gazdasági bevándorlók gyakorlatilag illegális migránsok, és arra irányulnak a törekvések, hogy aki csak gondolt egyet és elindult Európába, az ezt minél könnyebben meg is tehesse. Felhívta a figyelmet arra, több tízmillió ilyen jellegű potenciális gazdasági bevándorló van Afrikában, Ázsiában, a Közel-Keleten. Ha Brüsszel legalizálni akarja ily módon a beutaztatást, és kikerülné a megfelelő ellenőrzéseket, akkor gyakorlatilag afrikaiak milliói indulnak el, és a többi régióról még nem is beszéltünk – húzta alá.

Úgy tűnik, Brüsszel bevándorláspárti vezetése ahelyett, hogy az ésszerű politikára gondolna és meghallgatná az európai emberek véleményét, újabbnál újabb bevándorláspárti javaslatokat tesz, és minden erővel azon van, hogy áterőltesse a migráció rendszeresítését és bővítését – jelentette ki a kormánypárti politikus.

Kiemelte, ahogy közeledünk az EP-választás felé, annál világosabban látszik annak tétje is. Ha ez a bevándorláspárti többség marad Brüsszelben, ez a gondolkodásmód határozza meg a jövőben az EU működését, akkor megmarad a migrációs krízis, sőt fel fogják gyorsítani a bevándorlók beutaztatását, és egész Európát migránsokkal akarják elárasztani – hívta fel a figyelmet. Hidvéghi Balázs leszögezte: ennek ellen kell állni és el kell utasítani az ilyen jellegű őrült javaslatokat.

(fidesz.hu)

Figyelmébe ajánljuk