CSATLAKOZZ!
2018.10.11

Ezt Magyarország nem tudja vállalni és nem is akarja vállalni

Magyarország gazdaságilag is összeomlana, ha teljesítené a Sargentini-jelentés bevándorláspárti elvárásait - mondta Bánki Erik, miután a gazdasági bizottság megtárgyalta a határozati javaslatot.

A Sargentini-jelentés egy hazugságoktól hemzsegő anyag, melynek egyetlen célja, hogy Brüsszel nyomást gyakoroljon Magyarországra annak érdekében, hogy az a védelmi politika és migrációs politika, amit Magyarország követ, és amely a magyar határok - ezzel az európai uniós shengeni határok - megvédést jelenti, az ellen bármilyen eszközt igénybe tudjon venni.

"Nem adjuk fel továbbra sem azt az álláspontunkat, hogy Magyarország szuverenitását megőrizzük, a magyar határokat és a magyar állampolgárokat megvédjük"

Bánki Erik elmondta, a Sargentini-jelentésben szereplő adatok szerint, legalább 50 ezer illegális bevándorlót kellene Magyarországnak befogadnia. Kitért arra is, hogy Németországban havi 770 ezer forintot költenek egy illegális bevándorlóra, ami a lakhatást, szociális ellátást és a képzést jelenti.

A bizottság fideszes elnöke elmondta, ez Magyarországon az 50 ezer ember figyelembevételével, közel 500 milliárd forintos költséget jelente éves szinten. Példaként említette, hogy a 2019-es költségvetésben 500 milliárd forinttal többet tud fordítania a kormány az egészségügyi ellátásokra. Hozzátette, a határvédelemnél is ugyanilyen nagyságrendben tud védelmi kiadásokra több pénzt fordítani a kormány. Bánki Erik megemlítette, az oktatásra fordított többlet forrásokat, a családtámogatási rendszert és az otthonteremtési támogatásokat is.

Bánki Erik elmondta, hogyha a családegyesítéseket is idevesszük, több százezres adatot látunk.

Fotó: fidesz.hu

Hangsúlyozta, ez több ezer milliárd forintos terhet róna a magyar államháztartásra, ami azt jelentené, hogy a magyar költségvetés összeomlana. Hozzátette, ezt Magyarország nem tudja vállalni és nem is akarja vállalni.

A kormánypárti politikus elmondta, a nemzeti szuverenitásnak része az is, hogy a magyar adófizetők befizetésének elköltéséről a magyar parlament dönt.

Nem adjuk fel továbbra sem azt az álláspontunkat, hogy Magyarország szuverenitását megőrizzük, a magyar határokat és a magyar állampolgárokat megvédjük – hangsúlyozta Bánki Erik, hozzátéve, a bizottsági szavazás is ezt mutatta, ahol a kormánypárti képviselők egyhangú szavazással támogatták a javaslatot.

(fidesz.hu)

Figyelmébe ajánljuk