CSATLAKOZZ!
2018.11.07

Meg kell védeni a gyermeket nevelő családok juttatásait a baloldaltól

A Fidesz helyesnek tartja, hogy a kormány a most induló nemzeti konzultációban rákérdezett a gyermeket nevelő családok juttatásainak kétharmados védelmére, mivel a baloldal a korábbiak alapján azonnal megszüntetné azokat – hangsúlyozta Selmeczi Gabriella szerdai sajtótájékoztatóján.

A kétharmados védelem szükségessége kapcsán a frakcióvezető-helyettes felidézte, történelmi tapasztalatunk, hogy ha a baloldal kormányra kerül, akkor szinte az az első, hogy ráront a családokra. A Fidesznek természetes, hogy a munka mellett gyermeket nevelő szülőket az adók csökkentésével is támogassák, de a baloldalnak nem az, és ha tehetik egyetlen tollvonással áthúzzák ezeket a törvényeket – fűzte hozzá.

"annak idején a baloldali kormány elsőként az egy és két gyermeket nevelőktől vette el az adókedvezményt."

Selmeczi Gabriella emlékeztetett arra, annak idején a baloldali kormány elsőként az egy és két gyermeket nevelőktől vette el az adókedvezményt, így havi több ezer forintot húztak ki a zsebükből. 2011-ben a Fidesz-KDNP visszaállította a családi adókedvezményt, és azóta is bővülnek a kedvezmények – tette hozzá.

Felhívta a figyelmet arra, a baloldali ellenzék nem támogatta a családi adókedvezmény visszaállítását, valamint a folyamatos bővítésüket sem. A baloldal a mai napig bírálja a családi adórendszert, választási programjaikban is ott állt feketén-fehéren, hogy eltörölnék a családi adókedvezményt – jegyezte meg.

Fotó: fidesz.hu

A kormánypárti képviselő arról is beszélt, hogy a családi adókedvezmények idei teljes összege meghaladja a 300 milliárd forintot, ami több mint huszonötszöröse annak, amennyit a baloldali kormányok fordítottak ugyanerre 2010-ben. Jövőre is tovább nő a kétgyermekes családok adókedvezménye; gyermekenként havi 20 ezer forint lesz, ami családonként akár havi 40 ezer forint megtakarítást is jelenthet – fejtette ki.

Selmeczi Gabriella mindenkit arra bíztat, hogy otthon, családja körében beszélje végig a nemzeti konzultáció kérdéseit, majd válaszolják rá és küldjék vissza a kiküldött íveket a kormánynak.

(fidesz.hu)

Figyelmébe ajánljuk