CSATLAKOZZ!
2018.11.08

Az Országgyűlés két évvel meghosszabbítja a fúrt kutak bejelentési kötelezettségének határidejét

Az Országgyűlés két évvel meghosszabbítja a fúrt kutak bejelentési kötelezettségének határidejét – jelentette be Font Sándor csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A Fidesz Országgyűlési képviselője emlékeztetett arra, hogy a nyáron Parlament által elfogadott törvénnyel próbálták rendezni a fúrt kutak problémáját, de az államfő az Alkotmánybírósághoz küldte megfontolásra azt, amely egyetértett a kifogásokkal.

"az indítvány december első hetében véglegesen elfogadásra kerülhet."

Font Sándor hangsúlyozta, a bejelentésre szabott határidő a hatályos törvény szerint idén év végén lejárt volna. Az így kialakult és képtelen helyzetet szerettük volna orvosolni – mutatott rá.

A kormánypárti képviselő elmondta, hogy a mezőgazdasági bizottság javasolta, hogy a 2018. december 31-éig tartó határidőt módosítsák, és tolják ki két évvel.

Hozzátette, ez az indítvány már bekerült a Parlamenthez és egy általános vita keretében már elkezdte tárgyalni a Ház.

Font Sándor hangsúlyozta, a Fidesz és a KDNP frakció is támogatja ezt a határidő módosítást, ezért biztosak vagyunk benne, hogy az indítvány december első hetében véglegesen elfogadásra kerülhet.

Ez a jogszabály egy kétéves moratóriumot ír elő, ennek következtében elindulhat egy jogalkotási előkészítés az eljárási rend tekintetében – hangsúlyozta Font Sándor.

(fidesz.hu)

Figyelmébe ajánljuk