CSATLAKOZZ!
2018.11.08

Ha az ellenzéken múlna, ma sem lenne otthonteremtési program

Gyurcsány és a szocialisták veszélyesek a családi otthonteremtési kedvezményekre is, az ellenzék már az első perctől támadja ezeket a támogatási formákat - hangsúlyozta Dunai Mónika csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A kormánypárti politikus hozzátette, ezért tartjuk kiemelten fontosnak a legújabb nemzeti konzultáció azon kérdését, hogy kapjanak-e kétharmados védelmet a gyermekes családoknak járó költségvetési források, illetve támogatások.

"Gyurcsány és szocialisták egy tollvonással eltörölték az első Orbán-kormány otthonteremtési támogatását."

Példaként említette, a családi otthonteremtési kedvezményt (csok), amit bevezetése óta több mint 90 ezer magyar családnak segített az otthonteremtésben.

Dunai Mónika emlékeztetett arra, hogy Gyurcsány és szocialisták egy tollvonással eltörölték az első Orbán-kormány otthonteremtési támogatását. Nem szeretnénk, ha ez még egyszer előfordulna – tette hozzá. A kormánypárti politikus felhívta a figyelmet arra, hogy a gyermekeseket sújtó sorozatos megszorítások közepette a szocialisták megszüntették az otthonteremtés kormányzati támogatását, eltörölték az állami támogatású kölcsönöket, az otthonteremtési adókedvezményeket, teljesen magára hagyták a családokat. Megnehezítették és megdrágították az otthonteremtést és veszélybe sodorták több százezer magyar család otthonát a devizahitelekkel - sorolta.

Fotó: fidesz.hu

Dunai Mónika kitért arra, hogy Magyarországon van olyan ellenzéki párt, amelyik ahelyett, hogy a családokat juttatná otthonhoz, a migránsok lakhatását szeretné támogatni állami, önkormányzati otthonokkal.

A Fidesz országgyűlési képviselője elmondta, az ellenzék, mint mindig, ez ügyben is családellenesen politizál. Hozzátette, ezek a politikusok a bevándorláspárti Brüsszellel együtt nem a családok támogatásában, hanem a migránsok betelepítésében látják Európa jövőjét.

(fidesz.hu)

Figyelmébe ajánljuk