CSATLAKOZZ!
2018.11.09

Vizsgálja ki a NAIH Demeter Márta ügyét!

A Fidesz arra kéri a Nemzeti Adatvédelmi és Információs Hatóságot (NAIH), hogy vizsgálja meg Demeter Márta ügyét és nyilatkozzon arról, az LMP-s képviselő megsértette-e a vonatkozó jogszabályokat – közölte Böröcz László.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese felidézte, a múlt héten fideszes képviselők az ügyészséghez fordultak személyes adattal visszaélés és hivatali visszaélés gyanúja miatt, miután Demeter Márta írásbeli kérdéseiben, közösségi oldalán és a sajtóban is azt állította, hogy a miniszterelnök kiskorú lányát katonai gépen szállították Ciprusról Budapestre.

Közölte, rövid idő alatt kiderült, hogy ebből egy szó sem igaz, de ennél súlyosabb, hogy Demeter Márta 30 évig nem nyilvános katonai adatokat hozott nyilvánosságra, és hamis hírbe hozott két családot, illetve két kiskorú gyermeket. Böröcz László felhívta a figyelmet arra, az LMP-s politikus azóta sem kért bocsánatot az érintettektől.

A kormánypárti politikus elmondta, Demeter Márta az ügyben a miniszterelnök lányát egyértelműen beazonosította. Ez akkor is személyes adatnak minősülne, ha valóban a miniszterelnök lánya ült volna a gépen, hiszen ő nem közszereplő, nem lát el közfeladatot – hívta fel a figyelmet. Ezért a Fidesz szerint ezen adatok nyilvánosságra hozatala jelentős érdeksérelemmel jár, és több ponton az infotörvénybe ütközhet, éppen ezért úgy döntöttünk, hogy a Nemzeti Adatvédelmi és Információs Hatósághoz fordulunk – jelentette be Böröcz László. Arra kérjük Péterfalvi Attilát, a szervezet elnökét, hogy vizsgálja meg az esetet és nyilatkozzon arról, Demeter Márta megsértette-e a vonatkozó jogszabályokat – tette hozzá.

Fotó: fidesz.hu

A fideszes képviselő aláhúzta, az LMP társelnöke megszegte képviselői esküjét, és bebizonyította, hogy alkalmatlan a munkájára. Miközben magát szakpolitikusnak hirdeti, nem tud érzékeny adatokkal bánni, és politikai haszonszerzés miatt visszaél azokkal a jogokkal, amelyek képviselőként megilletik – fogalmazott Böröcz László.

(fidesz.hu)

Figyelmébe ajánljuk