Elfogadhatatlan a migránskártya program!

Hende Csaba napirend előtti felszólalásában a migránskártyák biztonsági kockázatára hívta fel a figyelmet, és hangsúlyozta, újabb megerősítést nyert, hogy az illegális migrációt legalább részben az ENSZ menekültügyi főbiztossága és az unió szervezi és finanszírozza.

Az ember hitetlenkedve nézi a migránsok névtelen bankkártyáiról szóló beszámolókat, a migránsoknak az EU, Soros és az ENSZ pénzével feltöltött bankkártyákat osztogatnak – fogalmazott a fideszes képviselő. Leszögezte, ez a program megdöbbentő, és óriási biztonsági kockázata van, mert akár a terrorizmust, vagy az embercsempészeket is finanszírozhatják a pénzből.

Hende Csaba elmondta, a kártyákat Görögországban állítja ki a hatóság, és a kibocsátásának szinte alig van feltétele, még az sem kell, hogy valaki menekültstátuszban legyen. A kormánypárti politikus arra is felhívta a figyelmet, hogy a bankkártyáknak van egy másodlagos piaca is, ahol név nélkül adják, veszik őket, és nem tudni kihez kerülnek végül.

A képviselő arról is beszélt, hogy a programot az ENSZ menekültügyi főbiztossága, és négy másik szervezet – többek között az Európai Unió egyik főigazgatósága – hozta létre és az Európai Bizottság is finanszírozza az uniós adófizetők pénzéből. Összesen 57,6 millió eurót terveztek kiosztani 2017-ben, és 2018 augusztusáig 83 ezer 792 személy jutott a név nélküli bankkártyához – fejtette ki. Elmondta azt is, hogy a szigorú pénzmosás- és terrorizmusellenes szabályok miatt nem is lehetne piacra dobni ilyen pénzügyi terméket. A Fidesz elfogadhatatlannak tartja ezt a programot a kockázatai miatt – szögezte le.

Fotó: fidesz.hu

A nyugat-balkáni útvonalon újabb migránshullám várható tavasszal, de a magyar határvédelem stabil, és a hatóságok felkészültek – fogalmazott Hende Csaba.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára bírálta a migrációt támogató európai pártcsaládokat, de az Európai Néppárthoz tartozó pártoknak a biztonság lesz a legfontosabb - tette hozzá. A választók szerinte csak ebben a pártcsaládban találnak olyan pártokat, amelyek ellenzik a bevándorlást.
Hozzátette: a választásig Brüsszelben véglegesíteni akarják a bevándorlást támogató és állandóvá tevő eljárásokat. Most áll fel egy új intézményrendszer: pénzzel feltöltött kártyával, egyszerűsített vízummal, betelepítési programokkal és a határvédelmi jog elvételével tennék könnyebbé a migrációt. És ezzel teljesen kiszolgáltatnánk Európát és benne Magyarországot - jelentette ki.

"Most már tudjuk, hogy uniós pénzből is finanszírozzák azokat a migránskártyákat, amelyekkel a bevándorlók készpénzhez juthatnak, mindenféle érdemi ellenőrzés nélkül" - tette hozzá. "Azt is tudjuk, hogy az Európai Parlament ezen a héten is tárgyal a migránsvízumokról, amelyeket félrevezető módon humanitárius vízumnak neveznek. Azt is tudjuk, hogy a betelepítési kvóta továbbra is ott lappang a tárgyalóasztalok környékén" - sorolta, és elfogadhatatlannak nevezte a bevándorlási csomagot, amely szerinte hazardírozás Európa jövőjével. 

"Nem akarunk sem migránskártyákat, sem migránsvízumot, sem nyitott határokat és betelepítéseket sem. Mi nem a bevándorlásra akarunk pénzt költeni, hanem a gyermeket nevelő családokra. A tét tehát nem is lehetne nagyobb. Nyílt társadalom, vagy nemzetek Európája. Nem kérdés, hogy mi melyik oldalon állunk ebben a vitában" - zárta szavait.

(fidesz.hu, MTI)

Betöltés...
Betöltés...