Brüsszel legújabb elképesztő javaslatai: a migránsvízum és a migránskártya

A bevándorláspárti erők rákapcsoltak és egyre intenzívebben akarják erőltetni a migrációt – hangsúlyozta Hidvéghi Balázs szerdai sajtótájékoztatóján.

A Fidesz kommunikációs igazgatója kijelentette, Brüsszel legújabb elképesztő javaslatai: a migránskártya és a migránsvízum bevezetése. Hozzátette, mindkettőnek ugyanaz a célja: minél több bevándorlót minél gyorsabban bejuttatni az Európai Unió területére.

Hidvéghi Balázs közölte, a migránsvízumról ma tárgyal és szavaz az Európai Parlament. Elmondta, a lényege, hogy az európai uniós külképviseleteken gyorsított és egyszerűsített eljárásban kapnának vízumot azok a bevándorlók, akik az Európai Unióba szeretnének utazni, anélkül, hogy megvizsgálnák, kik ők és van-e jogosultságuk menekült státuszra.

A kormánypárti politikus kifejtette, az unió így gyakorlatilag feladná annak előzetes ellenőrzését, hogy valóban menekültekről van-e szó, vagy gazdasági bevándorlókról. Ezzel a lépéssel gyakorlatilag kikerülnék a nemzeti határvédelmet és a nemzeti bevándorlási hivatalokat – tette hozzá.

A migránskártya és a migránsvízum célja: minél több bevándorlót minél gyorsabban bejuttatni az Európai Unió területére.

Hidvéghi Balázs kitért arra is, hogy nemcsak könnyített beutazási vízumot, hanem pénzt is osztogatnak a migránsoknak. Elmondta, ahogy azt az elmúlt napok híradásaiból látjuk, bevándorlók tízezrei kapnak migránskártyákat, olyan bankkártyákat, amivel pénzhez tudnak jutni bankautomatákból.

A migránskártyákra az eddigi információk alapján, mind az Európai Unió, mind az ENSZ, mind pedig Soros György körei is utalja a pénzeket. Hogy hányféle ilyen kártya van, hányat osztottak már ki, mennyi és milyen pénzekkel, ezt nem tudjuk pontosan – fogalmazott a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Fotó: fidesz.hu

 Hidvéghi Balázs felhívta a figyelmet arra, hogy Brüsszel jelenlegi bevándorláspárti többsége továbbra is ontja magából a migránspárti intézkedéseket és javaslatokat. Példaként említette: a migránsvízumot, a migránskártyát és a migráció legalizálását. Hozzátette: a migrációt támogató és szervező Soros szervezeteknek pedig nagyobb támogatást akarnak adni.

A tavaszi európai parlamenti választás tétje változatlanul rendkívül éles. Meg kell állítani a bevándorláspárti erőket, mert ha ők maradnak domináns pozícióban, akkor Európa Uniót bevándorlás övezetté tennék – hangsúlyozta Hidvéghi Balázs. 

(fidesz.hu)

Betöltés...
Betöltés...