Évi 10 ezer milliárd forint értéket is termelhet a belföldi autóipar

A tavalyi 8 ezer milliárd forintos rekordösszeget jelentősen meghaladva a 10 ezer milliárd forintot is elérheti a magyarországi autóipar éves termelési értéke - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten, az Automotive Logistics Közép és Kelet Európa 2018 Fórumon.

Szijjártó Péter szerint az ágazat termelési rekordját az eddig érkezett beruházások mellett az újabb autóipari befektetők érdeklődése valószínűsíti. A magyar gazdaság számára kulcsfontosságú kivitelben és a növekedés fenntartásában továbbra is kulcsszerepet játszanak a belföldön működő autógyárak és autóipari beszállítók - tette hozzá.

A miniszter egyértelmű sikernek nevezte, hogy Magyarország most először került be a világ autóexportjának 90 százalékát előállító húsz legnagyobb autóexportőr állam közé. 

A kormány - mint fogalmazott - minden feltételt megteremtett annak érdekében, hogy Magyarország az autóipar innovatív korszakában is sikeres lehessen, támogatja az elektromos és önvezető autók fejlesztését, gyártását és elterjedését. Az intézkedések közül kiemelte a beruházásösztönzési rendszert és a szükséges infrastruktúra kiépítését. Megjegyezte, hogy az autóipar technológiai és digitális változásai a világgazdaság egészének átalakulását vezérlik.

(MTI-fidesz.hu)

Betöltés...
Betöltés...