A brüsszeli bevándorláspárti erők át akarják erőltetni a migránsvízumot

A brüsszeli bevándorláspárti erők minden áron át akarják erőltetni a migránsvízumot, ezért technikai kifogásokkal elérték, hogy újra lehessen tárgyalni azt – hangsúlyozta Gál Kinga pénteki sajtótájékoztatóján.

A Fidesz európai parlamenti képviselője beszámolt arról, hogy a strasbourgi szerdai szavazásnál egyértelműen elbukott a migránsvízum és nem kapott többséget. Hozzátette, a bevándorláspárti erők nem tudták átnyomni a migránspárti vízumról szóló jelentésüket, de technikai kifogásokkal elérték, hogy újra lehessen tárgyalni azt.

Gál Kinga felhívta a figyelmet arra, hogy decemberben újra szavazhatnak róla. Elmondta, az Európai Unió baloldali többsége el tudta érni, hogy sürgősségi eljárással változatlan formában lehessen majd róla szavazni.

A kormánypárti politikus hangsúlyozta, elfogadhatatlannak tartottuk már kezdetben ezt a javaslatot. A migránsvízum azt jelentené, hogy harmadik országok konzulátusain lehetne igényelni vízumot, és különösebb biztonsági ellenőrzés valamint vizsgálat nélkül, jöhetnének be a bevándorlók az Unió területére.

Gál Kinga kiemelte, semmi másra nem jó a migránsvízum, minthogy minél több bevándorlót behozni az Európai Unióba. 

(fidesz.hu)

Betöltés...
Betöltés...