A MÁÉRT az egyetemes magyarság legfontosabb stratégiai testülete

A magyar gazdaság teljesítménye lehetőséget ad arra, hogy a magyarság határon átívelően erősödjön – hangsúlyozta Juhász Hajnalka a Magyar Állandó Értekezlet (MÁÉRT) budapesti ülése kapcsán.

A KDNP-s képviselő aláhúzta, 2010-ben a Fidesz-KDNP kormánynak köszönhetően egy olyan nemzetpolitikai fordulat jött létre, amelynek komoly eredménye, hogy már az egymillliomodik új magyar állampolgárt is üdvözölhetjük.

Juhász Hajnalka hangsúlyozta, a külhoni magyarság támogatásával Magyarország is erősödik. Hozzátette, az egységes magyarságban való gondolkodás a közös fejlődésünk jövője.

A kormánypárti politikus felhívta a figyelmet arra, az Európai Unióban az állampolgárság és a választójog az új törvénymódosítás értelmében most már összekapcsolódik. Hozzáfűzte, ez lehetőséget teremt arra, hogy az Európai Unióban lakóhellyel nem rendelkező magyar állampolgárok az elkövetkezendő Európai Parlamenti választáson szavazhassanak.

A magyar kormány továbbra is elkötelezett a határon kívüli magyarok felelősség viseléséért – hangsúlyozta Juhász Hajnalka.

(fidesz.hu)

Betöltés...
Betöltés...