Az ENSZ menekültügyi főbiztosától is várjuk a választ a migránskártyákkal kapcsolatban

Az ENSZ menekültügyi főbiztosától is várjuk a választ a migránskártyákkal kapcsolatban – jelentette ki Hollik István vasárnapi sajtótájékoztatóján.

A Fidesz-KDNP frakciószövetség szóvivője emlékeztetett arra, hogy az elmúlt héten több kérdést tettek fel a migránskártyákkal kapcsolatban: Példaként említette, hogy megkérdezték az Európai Bizottság és az Európai Parlament illetékeseit. Hozzátette, válaszokat eddig még nem kaptunk.

Hollik István elmondta, éppen ezért talán a legilletékesebbhez szeretnénk fordulni. Ismertette, Budapesten van az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának Közép-európai képviselete, így hozzájuk is fordulunk a migránskártyákkal kapcsolatban.:

Hány Európába érkező és ide tartó migránst pénzelt már az ENSZ?

Hányfajta migránskártyát működtetnek és finanszíroz az ENSZ annak érdekében, hogy a migrációt felgyorsítsák?

Mennyi pénzt fizettek eddig ki ezeken a migránskártyákon összesen?

Mennyi pénzt egy migránsra számítva?

Az ENSZ milyen pénzekkel tölti fel ezeket a kártyákat?

Mit szól az ENSZ menekültügyi Főbiztossága illetve főbiztosa ahhoz, hogy ezeket a pénzeket, gyakran az embercsempészek kifizetésére vagy akár a terrorizmus finanszírozására fordítják.

Hollik István a kérdésekkel kapcsolatban hangsúlyozta, egyenes válaszokat várunk a főbiztostól azokra a kérdésekre, amelyek a magyar és az európai embereket is érdeklik.

A Fidesz-KDNP frakciószövetség szóvivője felhívta a figyelmet arra, hogy jól tudják, hogy az ENSZ bevándorláspárti párti politikáját folytat. Hozzátette: az ENSZ különböző vezetői nyíltan bevándorláspárti nyilatkozatokat tesznek, és rendszeres támadják a bevándorlásellenes Magyarországot.

A kormánypárti politikus kitért arra, hogy az ENSZ jelenleg is egy globális migrációs csomag tető alá hozásán dolgozik, ezt decemberben akarják elfogadtatni az ENSZ tagállamaival. A célja pedig az, hogy a migrációt emberi joggá tegyék – mutatott rá.

Ezt a Fidesz és a KDNP és a magyar kormány elutasítja. Örömmel látjuk, hogy egyre több ország gondolja hozzánk hasonlóan – hangsúlyozta Hollik István.

(fidesz.hu)

Betöltés...
Betöltés...