Nem támogatjuk a migránsvízumot és a migrációs kártyát

A Soros Györggyel azonos állásponton lévő baloldal legújabb őrülete a migrációs kártyák és az úgynevezett migránsvízum - jelentette ki Soltész Miklós napirend előtti felszólalásában a parlamentben.

Kifogásolta, hogy nem ellenőrizhető, ki kapja azt, és mire használja fel a rajta szereplő összeget és hogyan szűrik ki a bűnözőket, de kijelentette: arról nincs kétség, ki gazdagodik. 

    Sérelmezte azt is, hogy humanitárius célú vízumnak álcázva próbálnak migrációs vízumot bevezetni, ezzel is a határok lebontását és a nemzetállamok teljes szétverését akarják elérni - fogalmazott. Kijelentette: a Fidesz-KDNP az emberek többségével együtt csak a helyben segítést tudja támogatni, népesedési kérdésben pedig a családpolitika erősítését. 

    Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára úgy felelt: versenyt kell futni az idővel, ugyanis Brüsszelben még mindig számos, a migrációt támogató javaslat van az asztalon. A többi között a határvédelem átalakítása a tagállami jogkörök rovására, vagy közös menedékügyi eljárás, de a kvóta kérdése, a menekültek szétosztásának témája sem tűnt el. 

    Ezzel állandósítanák és bővítenék a bevándorlást Európában - mutatott rá. Sérelmezte, hogy az Európai Parlamentben ugyan nem kapott többséget az úgynevezett migránsvízum kérdése, újabb szavazást rendelnek el, vagyis szerinte a Sargentini-jelentésről szóló szavazás után "másodszor erőszakolják meg a jogot". 
    A migrációs kártyákról azt mondta: azokra együttesen már milliárdos nagyságrendben érkeztek források, holott egyetlen magyar vagy európai állampolgár sem kaphatna hasonlót. 

    Úgy ítélte meg: az Európai Bizottságnak számos kérdésre kellene válaszolnia, például, hogy hány ember kapott ilyen kártyát, ki ellenőrzi azok felhasználását, és mindez mennyi pénzbe került a magyar és az európai adófizetőknek? 

(MTI-fidesz.hu)

Betöltés...
Betöltés...