A szocialisták egymillió embert tettek munkanélkülivé

A szocialisták egymillió embert tettek munkanélkülivé és megduplázták a munkanélküliséget, valamint magas adókkal és megszorításokkal tönkre tették a dolgozókat és a magyar családokat - reagált Böröcz László a szocialista politikusok nyilatkozatára a Munka törvénykönyvének módosítása kapcsán.

A képviselő leszögezte, a Fidesz-KDNP mindig is a munkahelyteremtést tartotta fő céljának, 2010 óta több mint 700 ezer új munkahelyet hoztak létre. Továbbra is az egymillió munkahely az elsődleges cél – jegyezte meg. Emlékeztetett arra is, 2010 óta harmadára csökkent a munkanélküliség, és dinamikusan nőnek a bérek.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese elmondta azt is, hogy a Munka törvénykönyvének mostani tervezett módosítása is azt szolgálja, hogy aki többet akar dolgozni, és így többet akar keresni, az elől elgördítsék a bürokratikus akadályokat. Ezért javasoljuk bevezetni a kollektív szerződés esetén az önként vállalt túlmunkát – fűzte hozzá.

Fotó: fidesz.hu

Böröcz László felhívta arra is a figyelmet, hogy a szakszervezetek jogai és a dolgozók jogai is változatlanok, sőt erősödnek, mert a túlmunkát kizárólag az írásbeli hozzájárulásukkal lehet igénybe venni.

(fidesz.hu)

Betöltés...
Betöltés...