Elhunyt Hirt Ferenc, a Fidesz országgyűlési képviselője

Az Országgyűlés és a Fidesz–Magyar Polgári Szövetség Országgyűlési Képviselőcsoportja saját halottjának tekinti Hirt Ferencet.

1967-ben született Tolna megyében, Pincehelyen. Tamásiban nevelkedett, ott töltötte gyermekkorát és ott járt általános iskolába. Erősáramú villanyszerelőként 1985-ben végzett Szekszárdon. Első munkahelye a Tamási Építőipari KTSZ volt, majd 1987-től az Orion tamási gyáregységében dolgozott 1988 áprilisáig, amikor utasként tragikus autóbalesetet szenvedett. Ez a baleset gyökeresen változtatta meg az életét, mivel gerinctörést szenvedve kerekesszékbe került. Néhány év rehabilitáció után úgy döntött, hogy vállalkozásba kezd. A család segítségével 1991-ben egy szórakoztató-elektronikai és háztartásigép-kereskedést hoztak létre, majd – autó- és motorkerékpár-megszállottként – 1993-ban autókereskedést és szervizt nyitottak Tamásiban. A Hirt Autó Kft. később további városokba terjeszkedett.

A politikai életútja 2005-ben kezdődött, amikor a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség tagjává vált. A 2006-os országgyűlési választáson egyéni jelöltként megválasztották Tolna megye 5. számú választókerület országgyűlési képviselőjévé, majd hamarosan a választókerület elnöke is lett. 2010. április 11-én a Fidesz-KDNP színeiben ismét nagy fölénnyel lett a térség egyéni országgyűlési képviselője, az októberi önkormányzati választáson pedig Tamási városának önkormányzati képviselőjévé is megválasztották. A 2014. április 6-i országgyűlési választáson szintén egyéni jelöltként került be a Parlamentbe, 2018-ban pedig – egy, még 2017-ben diagnosztizált betegség miatt – nem vállalta az egyéni jelöltséget, de az országos pártlistán a Fidesz-KDNP színeiben ismét tagja lett az új országgyűlésnek.

Egy gyermek édesapja, kedvenc időtöltése a kirándulás és a természetjárás volt, valamint a motorsportok, benne is a Rally, a Formula-1 és a MotoGP.

Az Országgyűlés és a Fidesz–Magyar Polgári Szövetség Országgyűlési Képviselőcsoportja saját halottjának tekinti.

(fidesz.hu)

Betöltés...
Betöltés...