Nem csökken, hanem nő a migrációs nyomás Törökország felől

Európa továbbra is veszélyben van, sokak várakozásával és állításával ellentétben nem csökkent, hanem nőtt a migrációs nyomás Törökország felől - hívta fel a figyelmet Nacsa Lőrinc.

A kormánypárti képviselő elmondta, egyre több migráns érkezik Törökországba, ezt az ottani hatóságok adatai is megerősítik: idén novemberig 240 ezren érkeztek, ez pedig 40 százalékkal több, mint tavaly egész évben. Egyértelműen újabb migrációs hullám éri el Törökországot dél és kelet felől – tette hozzá.

Nacsa Lőrinc kiemelte, a Törökországban tartózkodó migránsok száma már 5 millió körül van és ez a közeljövőben tovább nőhet. Közölte, eddig Törökország nagyjából bent tudta tartani saját határain belül a bevándorlókat, de most egy új jelenség van: egyre többen próbálnak Görögország felől az Európa Unió területére lépni. Idén már 50 ezren a görög szigetekre tudtak távozni, ahol már így is migránsokkal van tele a szigetcsoport, és innen a magyar határ és Nyugat-Európa felé vezet az út – hangsúlyozta a kormánypárti politikus.

Nacsa Lőrinc felhívta a figyelmet arra, látható, hogy Törökországban egyre nő a migrációs hullám. Elmondta azt is, nemcsak Afrikából készülődnek tízmilliók, hanem kelet felől is újabb migrációs nyomás várható Európa felé.

Fotó: fidesz.hu

Aláhúzta, ha marad ez a bevándorláspárti brüsszeli vezetés és európai parlamenti többség, - amely ahelyett, hogy Európa védelmén dolgozna, tagadja a migránsválság létezését és migránsvízummal, migránskártyával, és a migránsok támogatására létrehozandó pénzügyi alappal próbálja segíteni a migránsokat - akkor Európa elveszhet.

Ez az európai parlamenti választás tétje. A Fidesz-KDNP szerint olyan brüsszeli vezetésre van szükség, amely megvédi az európai polgárokat és családokat – jelentette ki Nacsa Lőrinc.

(fidesz.hu)

Betöltés...
Betöltés...