A brüsszeli bevándorláspárti többség áterőszakolta a migránsvízumot

A brüsszeli bevándorláspárti többség áterőszakolta a migránsvízumot az Európai Parlamenten – reagált Hidvéghi Balázs keddi sajtótájékoztatóján.

Úgy látszik, Brüsszelben a migrációs kérdésekben addig kell újra és újra szavazni, amíg a bevándorláspártiaknak tetsző eredmény meg nem születik, ez történt ma – jegyezte meg a Fidesz kommunikációs igazgatója. Leszögezte, az eljárás önmagában is elfogadhatatlan, valamint antidemokratikus, és a javaslat tartalma, maga a migránsvízum ötlete is elfogadhatatlan.

Hidvéghi Balázs szerint a most elfogadott határozatban az Európai Bizottságot arra szólítják fel, hogy hozzon egy olyan rendeletet, amely az lenne a célja, hogy megkönnyítse az unióba való beutazást egy úgynevezett migránsvízum segítségével. Ráadásul mindezt még március végéig, az európai parlamenti választások előtt tegyék meg – tette hozzá. Ez felháborító, és visszaélés minden demokratikus szabállyal – szögezte le a kormánypárti politikus.

Úgy látszik, Brüsszelben a migrációs kérdésekben addig kell újra és újra szavazni, amíg a bevándorláspártiaknak tetsző eredmény meg nem születik.

A kommunikációs igazgató felhívta a figyelmet arra, ez a döntés gyakorlatilag kapunyitást jelent a gazdasági migránsok tömegei előtt, megkönnyítené az ő beutazásukat az Európai Unióba, gyakorlatilag érdemi és előzetes ellenőrzés nélkül.

Hidvéghi Balázs kitért arra is, hogy a migránsvízum áterőltetése mellett további bevándorláspárti javaslatok is napirenden vannak. Ilyen a név nélkül osztogatott bankkártyák, a migránskártyák ügye. Ilyen az a brüsszeli migrációs ügynökség is, amely valójában szervezné a bevándorlást, és beavatkozhatna a tagállamok hatóságai által lefolytatott menekültügyi eljárásokba. Ilyen az a javaslat is, amely a közép-európai országoktól elvenne pénzügyi forrásokat, - gyakorlatilag büntetésképpen - és ezeket átcsoportosítaná a bevándorláspárti Soros-szervezetek támogatására. Ilyen az a javaslat is, mely 520 millió eurót akarna migrációs áttelepítési költségekre fordítani – sorolta a kormánypárti politikus.

Hidvéghi Balázs kiemelte: e bevándorláspárti brüsszeli elit most már nem is leplezi, hogy olyan döntéseket akar áterőltetni még az európai parlamenti választások előtt, melyek gyakorlatilag bebetonoznának egy folyamatos bevándorlási politikát. Ez elfogadhatatlan, a Fidesz álláspontja szerint szembe kell menni ezekkel a veszélyes javaslatokkal – szögezte le.

A kommunikációs igazgató szerint nem lehet az emberek megkérdezése nélkül ilyen súlyú döntéseket áterőltetni antidemokratikus módon. Meg kell várni az európai parlamenti választást, ahol az emberek véleményt mondhatnak a migráció kérdéséről – jelentette ki Hidvéghi Balázs.

(fidesz.hu)

Betöltés...
Betöltés...