Példátlan az ellenzék viselkedése az Országgyűlésben!

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint a rendszerváltás óta példátlan az, ahogy az ellenzék szerdán az Országgyűlésben viselkedett, ez megszervezett kísérlet volt a döntéshozatal megakadályozására.

Dömötör Csaba szerdán az M1 aktuális csatornán kiemelte: a kísérlet kudarcot vallott, a kormánypárti képviselők megőrizték az Országgyűlés döntésképességét, és fontos törvényekről határoztak. 

Azt mondta, az ellenzék erővel tartotta vissza a levezető elnököt, hogy ne tudjon felmenni a pulpitusra, a beszéde alatt pedig megafonokkal és hangfalakkal harsogták túl. Beültek továbbá a miniszterelnök helyére, és nem engedték szavazni. Meg kell vizsgálni, hol sértettek házszabályt és azt, fennáll-e a gyanúja annak, hogy a büntető törvénykönyv rendelkezéseit is megszegték - tette hozzá az államtitkár. 

A kísérlet kudarcot vallott, a kormánypárti képviselők megőrizték az Országgyűlés döntésképességét, és fontos törvényekről határoztak.

Dömötör Csaba úgy fogalmazott: az ellenzék évek óta nem tud meghatározó ügyekben alternatívát javasolni a magyaroknak, hozzátéve, kormányzásuk idején megduplázták a munkanélküliséget.

Arra hívta fel a figyelmet, hogy a jelenlegi kormány kétszeresére emelte a szakmunkás minimálbért, és további béremelésekről tárgyal, 2010-hez képest pedig 700 ezerrel többen dolgoznak.

Az államtitkár közölte: a munka törvénykönyve módosításának célja a bürokratikus akadályok elhárítása azért, hogy aki szeretne többet dolgozni, megtehesse.

(MTI-fidesz.hu)

Betöltés...
Betöltés...