Folytatható a rezsicsökkentés
2014.01.14
A jelenlegi kormánytöbbség célja továbbra is az, hogy a lakossági szolgáltatás a rezsi területén legyen nonprofit ágazat - hangsúlyozta Rogán Antal a Hír TV-ben. A frakcióvezető visszafogottságot kért a baloldali ellenzéktől  a Lehel utcai bankfiókoknál történt robbantás ügyében.

Rogán Antal arra is kitért, hogy nem biztos, hogy a parlament az országgyűlési választás előtt elfogadja a közműszolgáltatások nonprofittá alakításáról szóló törvényt. A javaslat még nincs a Ház előtt, és van ugyan egy munkaverziója, de "nem tudom, hogy ezt a választások előtt el tudja-e fogadni a parlament. Lehet, hogy elkezdi a vitáját, de egyáltalán nem biztos, hogy elfogadja" - mondta a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője hétfőn a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.Azt azonban megerősítette: a jelenlegi kormánytöbbség célja továbbra is az, hogy "a lakossági szolgáltatás a rezsi területén legyen nonprofit ágazat". Ma a rezsicsökkentést tartják elsődlegesnek, a további részletszabályok kidolgozása pedig akár későbbre is kerülhet - mondta.csak olyan rezsicsökkentésbe szabad belevágni, amely fenntarthatóA tervezett idei rezsicsökkentést firtató kérdésre Rogán Antal kifejtette: az időzítés - miként a mérték is - még kérdés, mert "nem biztos, hogy mindent meg lehet csinálni az év elején". Ennek megfelelően több forgatókönyvvel készülnek a Fidesz január 24-ei évadnyitó frakcióülésére, amelyen döntenek az újabb, várhatóan három közműszolgáltatás árát érintő rezsicsökkentés ütemezéséről és mértékéről.A politikus hangsúlyozta egyúttal, hogy csak olyan rezsicsökkentésbe szabad belevágni, amely fenntartható.Erős visszafogottságot kért a baloldali ellenzéktől Rogán AntalA Fidesz frakcióvezetője szerint a rendőrség a helyzet magaslatán van a budapesti Lehel utcai bankfiókoknál történt robbantás ügyében. Rogán Antal hétfő este a Hír TV Magyarország élőben című műsorában hangsúlyozta: az elmúlt három évben a rendőrök gyakorlatilag minden súlyosabb bűncselekményt felderítettek alig egy hónap alatt. "Itt is azt kell tőlük elvárni, hogy minél hatékonyabban és minél gyorsabban dolgozzanak" - mondta.2010 előtti kormány idején a romagyilkosságok elkövetőit hosszú ideig nem tudták elfogniA baloldali ellenzéktől erős visszafogottságot kért az ügyben, mivel a 2010 előtti kormány idején például a romagyilkosságok elkövetőit hosszú ideig nem tudták elfogni - mondta. A frakcióvezető azt is mondta: ha valaki azt gondolja, hogy a devizahitelesek ügyét előre lehet mozdítani így, robbantással, az súlyosan téved, az ilyen politikai módszereket pedig a leghatározottabban vissza kell utasítani. Rámutatott ugyanakkor, hogy a robbantás okairól egyelőre nem tudni, hiszen lehet, hogy egyszerűen egy "félresikerült bankrablásról" van szó. Budapesten, a XIII. kerületi Lehel utcában hétfő hajnalban egy robbantás miatt több bankfiók megrongálódott. A rendőrségi helyszínelés még este is tartott. Az okokról egyelőre sok a találgatás: egy szakértő szerint akár üzenetértékű is lehet a helyszínválasztás, de az is felmerült, hogy a robbantás célja csupán pénzszerzés volt.(MTI-fidesz.hu)