fidesz.hu főoldal
család
foglalkoztatás
Orbán Viktor
rezsicsökkentés
gazdaság
választás 2014
Magyarország jobban teljesít
Magyarország nem hagyja magát
képviselőjelölt
Pénteken jelentik be az újabb rezsicsökkentést
2014.01.19
Az országgyűlési választások tétje, hogy visszajönnek-e azok, akik megnyomorították a magyar embereket, akik belehajtották az embereket a devizahitelekbe és a sárgacsekk-tartozások világába – jelentette ki Németh Szilárd.

Németh Szilárd emlékeztetett rá, az MSZP szombati választmányi ülésén jóváhagyta a Gyurcsány-koalíciót, valamint annak programját. A fideszes politikus vasárnapi sajtótájékoztatóján ennek kapcsán idézett egy Gyurcsány Ferenccel készült interjúból. A baloldali politikustól megkérdezték, hogy mi lesz a baloldal közös álláspontja a rezsicsökkentéssel kapcsolatban, erre ő azt felelte: „az egy hülyeség” – hívta fel a figyelmet.  „Aztán újabb kérdés következik: ön ezt mondja, az MSZP viszont a parlamentben megszavazta. Jön rá a válasz: teljesen mindegy” – idézte Németh Szilárd Gyurcsány szavait.

A fideszes országgyűlési képviselő emlékeztetett, Gyurcsány kormányzása idején 15 alkalommal emelték a villany és a gáz árát, és a magyar emberek fizették Európában a legtöbbet a rezsiért. Ugyanez a koalíció volt, aki akkor is a kirakatban mást beszélt, mint amit cselekedett – utalt Lendvai Ildikó elhíresült kijelentésére, melyben azt ígérte, nem lesz gázáremelés.

A 2014. április 6-i országgyűlési választások tétje, hogy visszajönnek-e azok, akik megnyomorították a magyar embereket, akik belehajtották az embereket a devizahitelekbe és a sárgacsekk-tartozások világába – hangsúlyozta. Ennek kapcsán megjegyezte, a rezsitartozások esetében a magyar családok kintlevősége 2012 májusában 143 milliárd forintot tett ki, egy év alatt pedig 20 milliárddal csökkent ez a szám.

"Gyurcsány kormányzása idején 15 alkalommal emelték a villany és a gáz árát, és a magyar emberek fizették Európában a legtöbbet a rezsiért."

Ezzel a koalícióval szemben, amely a családok és a nyugdíjasok mindennapjait tette tönkre, mi január 24-én, a Fidesz és a KDNP kihelyezett frakcióülésén továbbra is hitet teszünk a rezsicsökkentés politikája mellett – fogalmazott. Mint mondta, be fogják jelenteni, hogy 2014-ben a távfűtés, a villany és a gáz árában „mikortól és mennyit fogunk engedni”.

Rámutatott, hogy emellett fenntarthatóvá kívánják tenni a rezsicsökkentést. A cél az lesz, hogy a családok meg tudják fizetni a rezsiköltségeket, ne fizessenek többet az uniós átlagárnál, és biztonságos, minőségi szolgáltatást kapjanak közszolgáltatásként – sorolta.

Hangsúlyozta, a baloldalon „bármit mondanak, bárhol fogják letagadni, elővesznek megint valakit valahonnan, aki mást fog mondani, a rezsicsökkentés meg fogják szüntetni, és vissza fogják állítani a 2002 és 2010 közötti állapotot”.

Újságírói kérdésre válaszolva leszögezte, továbbra is meg fogják nézni, hogy megfelelő-e az árképzés. mint mondta, fontos cél, hogy a magyar családok számára megfizethető legyen a szolgáltatás, és ne kizárólag a szolgáltatók határozzák meg, hogy mi történik a piacon.

A fideszes politikus kiemelte, Fónagy János és munkacsoportja készíti elő  azt a közmű-törvényt, amelynek lényege, hogy a szolgáltatók a keletkező profitot a minőség javítására és a biztonságos működés fenntartására fordítsák.

Az ingyenes készpénzfelvétellel kapcsolatban arról tájékoztatott, hogy azért döntöttek a 150 ezer forintos összeghatár mellett, mert ez egy átlagfizetésnek felel meg. A politikus egyúttal arra bíztatott mindenkit, aki eddig nem tette meg, hogy éljen a lehetőséggel, és regisztráljon. 

(fidesz.hu)