A Gyurcsány-koalíció már bizonyította, alkalmatlan a munkahelyteremtésre
2014.01.20
Gyurcsányék megszorításainak első számú célpontjai a munkavállalók voltak – emlékeztetett a Fidesz szóvivője.

A Gyurcsány-koalíció tagjai a magyarok teljesítményét előszeretettel vitatják el, a tényeket pedig ugyanúgy hamisítják, ahogy tették az első Gyurcsány-korszakban is – mondta Zsigó Róbert hétfői sajtótájékoztatóján.Ennek kapcsán felidézte, hogy ugyanők az első Gyurcsány-kormány alatt bebizonyították, hogy mennyire alkalmatlanok a munkahelyteremtésre. Hangsúlyozta: hét főbűnük közül az egyik legsúlyosabb éppen az, hogy munkanélkülivé tettek negyedmillió embert."2002-ben 240 ezer munkanélküli volt, ez a Gyurcsány-korszakban több mint a duplájára nőtt."2002-ben 240 ezer munkanélküli volt, ez a Gyurcsány-korszakban több mint a duplájára nőtt, 2010-re már meghaladta az 500 ezret is. A foglalkoztatottak száma pedig közel 100 ezerrel csökkent – emlékeztetett a Fidesz szóvivője. Nemcsak kevesebben dolgoztak, de a munkavállalók terhei is egyre nőttek – jegyezte meg.Kiemelte: Gyurcsányék megszorításainak első számú célpontjai a munkavállalók voltak. Példaként említette a 40 százalékos személyi jövedelemadót és a családi adókedvezmény eltörlését. „Ma ennek éppen az ellenkezője történik. Nagyon sok minden tett ez a kormány azért, hogy egyre több magyar találjon munkát” – mutatott rá. Ugyanis 22 éves csúcson a foglalkoztatás, ma már több mint 4 millió ember dolgozik, illetve a magyar munkanélküliségi ráta 2013-ban az európai átlag alá csökkent – tette hozzá.A magyar munkavállalók terhei ma csökkennek: adócsökkentés történt, alacsony adókulcsot vezettünk be, illetve családi adókedvezmény és a kiskeresetűek adócsökkentése segíti a gyermekes munkavállalókat – sorolta Zsigó Róbert, megjegyezve, hogy a Fidesz további adócsökkentésben gondolkodik.Egyúttal felhívta a figyelmet az egészségügyben és a közalkalmazottak körében végrehajtott béremelési programokra is. Ezzel szemben Gyurcsány kormányzása a közszférában a fizetéscsökkentések és leépítések korszaka volt – fűzte hozzá.„Ezek tehát a tények. Ezt nyilvánvalóan nagyon nehéz megemésztenie a Gyurcsány-koalíció tagjainak. Hiszen ez már önmagában is bizonyítja alkalmatlanságukat” – fogalmazott a szóvivő, megjegyezve, „ezért van az, hogy ma is hazudnak”.(fidesz.hu)