240 milliárd forint maradt a családoknál
2014.01.22
Az eddigi rezsicsökkentés 240 milliárd forintot hagyott a magyar családoknál, és még vannak tartalékok - mondta a Fidesz szóvivője szerdán Dombóváron.

Zsigó Róbert a Szent Orsolya Iskolaközpontban megtartott fórumán közölte: a külföldi tulajdonú közműcégek az 1996-os privatizáció óta 1040 milliárd forint nyereséget vittek ki az országból. „Ezt próbáljuk most visszavenni, illetve befolyást szerezni abban, hogy a magyar embereknek megfizethetővé tegyük a rezsit” – mondta a politikus. Utalt arra: 2013-ban a kormány két lépcsőben húsz százalékkal csökkentette gáz, a távhő és az áram árát, tíz százalékkal pedig a víz, a szippantottszennyvíz-szolgáltatás, a pb-gáz és a hulladékszállítás díjait. A Fidesz-frakció január 24-ei frakcióülésén arról dönt, hogy mekkora csökkentést lehet végrehajtani a gáz, az áram és a távhő árán – mondta. A szóvivő úgy vélte: nem véletlen, hogy a rezsicsökkentést az Európai Parlamentből ért támadások mellé felsorakozott a magyar baloldal, mert „az ő kormányzásuk idején jobb volt közműszolgáltatónak lenni, mint most". Néhány gazdasági érdekcsoportnak megér némi támogatást, hogy a következő választáson a baloldal nyerjen, és visszacsinálja a rezsicsökkentést - mondta. A fórumon, amelyen részt vett Potápi Árpád János, a Fidesz Bonyhád-dombóvári országgyűlési képviselőjelöltje és Patay Vilmos, a térség jelenlegi fideszes országgyűlési képviselője, a szóvivő hangoztatta: az árpilis 6-i választás valódi tétje, hogy „visszatér-e a Gyurcsány-korszak, és újra kiszolgálják a külföldi érdekeket”.(MTI - fidesz.hu)