A Gyurcsány-koalíció elengedte a családok kezét
2014.01.22
Ma nem lenne ócsai lakópark, ha a Gyurcsány-korszak nem lett volna – jelentette ki Hoppál Péter.

Korózs Lajos ma Ócsáról tartott sajtótájékoztatót, ahol azt követelte, nevezzük meg a felelősöket; örömmel teszek eleget ennek a kérésnek – fogalmazott a Fidesz szóvivője. Mint mondta, ma nem lenne ócsai lakópark, ha a Gyurcsány-korszak nem lett volna. Hozzátette: a politikus nagyon sok felelőst megtalál a baloldalon, „ott ülnek, ott dolgoznak a Gyurcsány-koalícióban mellette”.Nem emlékszem arra, hogy Korózs Lajos a Gyurcsány-Bajnai-kormány szociális és családügyi államtitkáraként bármikor is felemelte volna a szavát az ellen, hogy a kormánya hagyta, hogy a bankok rátegyék a kezüket közel egymillió család otthonára – jelentette ki.Hangsúlyozta, Korózs Lajos „hang nélkül” végrehajtotta a Gyurcsány-programot, amely megszüntette a korábban létező otthonteremtési támogatásokat, és rászabadította a magyarokra a veszélyes devizahiteleket. Ennek kapcsán rámutatott, a Gyurcsány-korszakban a magyar családok devizaadóssága a száznegyvenszeresére emelkedett.Korózs Lajos a sajtótájékoztatóján azt is mondta, hogy az ócsai lakópark sokat megmutat egy kormány jelleméről. Ez így van: a Gyurcsány-koalíció elengedte ennek a 40 családnak a kezét, az Orbán-kormány meg otthont épített nekik – húzta alá a szóvivő.(fidesz.hu)