Bátor döntés volt a rezsicsökkentés
2014.01.23
Magyarország kormánya a biztonságra és a stabilitásra törekszik – hangzott el Szijjártó Péter és Dankó Béla békési rezsifórumán.

Egy átlagos Békés megyei család a jövedelmének több mint 25 százalékát költi a rezsiköltségekre – mutatott rá Dankó Béla országgyűlési képviselő. Hozzátette: az energiaszektorba így beáramló extraprofitok nyugat európai állami cégek zsebébe vándorolnak.Amennyiben ezek a pénzek a magyar családoknál maradnak, úgy nemcsak a családok anyagi helyzete javul, de az ország gazdaságára is pozitív hatást gyakorolnak – mondta el a képviselő.A fórum további részében Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára beszélt a rezsicsökkentésről. Rávilágított arra, hogy „Magyarország kormánya nem a túlélésre játszott. Ehelyett egy bátor döntést hozott”.Ahhoz, hogy megállapítsuk, hogy jó döntést hozott-e a kormány, elég a tényeket megnézni – jegyezte meg. Ugyanakkor leszögezte: Magyarországnak sikerült megfelelnie az európai országok irányába támasztott elvárásoknak. „2010-ben a választópolgárok kétharmados felhatalmazást adtak a kormány kezébe. Ez a társadalmi egyetértésből fakadó stabil politikai helyzet tette lehetővé az ország gazdasági megerősödését és növekvő pályára állását” - fogalmazott Szijjártó Péter.Hozzátette, hogy ez év április 6-án komoly döntés előtt állnak a választópolgárok. A csökkenő rezsiárakat, a családtámogatási rendszert, a gazdasági erősödést választják, vagy azok mellett döntenek, akik mindezt elvenni akarják és a külföldi tőke érdekeit szolgálnák – mutatott rá az államtitkár.Magyarország kormánya a biztonságra és a stabilitásra törekszik. Álljunk készen a rezsicsökkentés megvédésére! – hangzott el a fórum zárásaképpen.(fidesz.hu)