Bemutatták a Fidesz-KDNP somogyi országgyűlési képviselőjelöltjeit
2014.01.23
A Fidesz-KDNP Somogy megye négy választókerületében induló országgyűlési képviselőjelöltjeit csütörtökön sajtótájékoztatón mutatták be Kaposváron.

Szita Károly (Fidesz-KDNP), Kaposvár polgármestere ajánlotta a jelölteket a választók figyelmébe. Azt mondta, bennük látja a garanciát arra, hogy a megyében elindult kedvező tendencia folytatódjon."A Fidesz-KDNP Somogy megyei jelöltek közült három - Gelencsér Attila, Móring József Attila és Szászfalvi László - jelenleg is országgyűlési képviselő, Witzmann Mihály most először indul a parlamenti választáson."Emlékeztetett arra, hogy míg a korábbi években arról szóltak a gazdasági elemzések, hogy Somogy a leszakadó megyék sorában van, "az elmúlt bő három esztendőben ezt a leszakadást a kormány és a kormánypárti képviselők segítségével sikerült megakadályoznunk", és a megye elindult fölfelé. Hangsúlyozta: mindez a most jelöltként bemutatott politikusok munkájának is köszönhető.  Somogy megye 1-es számú, Kaposvár központú választókerületében Gelencsér Attila, a megyei közgyűlés elnöke, a Fidesz parlamenti frakciójának tagja másodszor indul egyéni jelöltként a somogyi megyeszékhelyen.A megyei közgyűlésnek 2006 óta elnöke. 2010-ben Somogy megye 2. számú választókerületében az első fordulóban szerzett egyéni mandátumot. A Kaposváron élő 46 éves politikus nős, három gyermeke van. Somogy megye 2-es számú, Barcs központú választókerületben ötödször indul az országgyűlési mandátumért Szászfalvi László teológus. Az 52 éves politikus a KDNP-frakció tagja. Nős, három gyermek édesapja. Választókerületében - amelybe lakóhelye, Csurgó is tartozik, mindannyiszor egyéni győztesként nyert mandátumot, már a negyedik ciklusát tölti parlamenti képviselőként. 2012 nyarától az Emmi miniszteri biztosa. Somogy megye 3-as számú, Marcali központú választókerületben Móring József Attila, Somogyvár polgármestere negyedszer indul egyéni mandátumért az országgyűlési választáson. A 46 éves honatya a KDNP-frakció tagja, a parlament jegyzője. Nős, két gyermeke van.Somogy megye 4-es számú, siófoki központú választókerületében Witzmann Mihály, a somogyi megyegyűlés társadalmi megbízatású alelnöke indul a parlamenti képviselőségért. Az informatikus végzettségű 37 éves politikus a múlt év júliusától a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Somogy megyei útügyi biztosa. Nős, egy gyermeke van.(MTI - fidesz.hu)