A Gyurcsány-koalíciónak ma is a megszorítás az első
2014.01.31
Mindannyian rögeszmésen ugyanazt a megszorításokra épülő társadalom- és gazdaságpolitikát akarják visszahozni, amivel egyszer már tönkretették nemcsak az országot, hanem a családokat is - hangsúlyozta a Fidesz szóvivője.

Ma megtudhattuk, hogy Gyurcsány Ferenc nemcsak, hogy megszorítást tervez, de ebben az egész Gyurcsány-koalíció egyet is ért - jelentette ki Selmeczi Gabriella, pénteken.Ma Gyurcsány Ferenc azt is elmondta, hogy nagy az egyetértés a Gyurcsány-koalíció tagjai között a programban - fűzte hozzá.Mindannyian rögeszmésen ugyanazt a megszorításokra épülő társadalom- és gazdaságpolitikát akarják visszahozni, amivel egyszer már tönkretették nemcsak az országot, hanem a családokat is - emelte ki, megjegyezve, hogy az első gondolatuk ma is az adóemelés, a családi adókedvezmény és a rezsicsökkentés eltörlése. Ez kísértetiesen hasonlít a korábbi Gyurcsány-programra, amelyben megszorítás megszorítást követett - húzta alá.Egyúttal tudatta: akkor is adóemelés volt: "40 százalékos szja-kulccsal csapolták meg a fizetéseket". Akkor is elvették a családi adókedvezményt az egy- és kétgyermekes családoktól, háromszorosára emelték a gáz árát, és kétszeresére az áramét.Mindezt úgy tették, hogy még cinikusan bele is vigyorogtak a családok arcába - emlékeztetett Selmeczi Gabriella, felidézve, Gyurcsány Ferenc totális érzéketlenséggel azt mondta, hogy „nem kell félni, nem fog fájni”.Ma újra ugyanezt a cinizmust látjuk tőlük, és ugyanazok a megszorítási tervek visszhangoznak - hívta a fel a figyelmet. "Rögeszmésen adókulcsot akarnak emelni, támadják a családi adórendszert és a rezsicsökkentést" - hangsúlyozta a Fidesz szóvivője.„Ma újra ugyanezt a cinizmust látjuk tőlük”Csak ennek a három intézkedésnek az eltörlésével, számításaink szerint egy átlagos keresettel rendelkező kétgyermekes családtól havonta mintegy 95 ezer forintot vennének el. A számítás részleteit ismertetve Selmeczi Gabriella kifejtette: 230 ezer forintos bruttó jövedelemmel számolva; tízezer forintot jelentene a rezsicsökkentés eltörlése, 20 ezer forintot a családi adókedvezmény megszüntetése, és mínusz 65 ezer forintot a magasabb adókulcs.(fidesz.hu)