Összeállt a rezsiellenes koalíció
2014.02.01
Balog Zoltán szerint "a kígyó megharapta a saját farkát", az ismert arcokból a baloldalon összeállt a rezsiellenes koalíció.

Az emberi erőforrások minisztere péntek este a Berettyóújfaluban rendezett rezsifórumon hangsúlyozta, hogy a baloldalt "iszonyatos erővel fogja a múlt". "felháborító, ha valaki leszólja a rezsicsökkentést, mert az nem a kormányt, hanem az embereket érinti, azokat a bérből- és fizetésből élőket, akik Európa közepén többet fizettek a gázért, az áramért mint más országok polgárai"Gyurcsány harmadik helye a koalíció országos listáján jelzi, hogy nem engedik a generációs megújulást a baloldalon, pedig Magyarországnak szüksége lenne egy tisztességes baloldali pártra - tette hozzá.   A miniszter az eddigi munka, a rezsicsökkentés folytatása érdekében kérte a járási hivatal dísztermét zsúfolásig megtöltő hallgatóságát, hogy április 6-án támogassák szavazataikkal a kormánypártok jelöltjeit.   Balog Zoltán szerint felháborító, ha valaki leszólja a rezsicsökkentést, mert az nem a kormányt, hanem az embereket érinti, azokat a bérből- és fizetésből élőket, akik Európa közepén többet fizettek a gázért, az áramért mint más országok polgárai.    A tárcavezető azt mondta, hogy az április 6-ai választás tétje: meg tudják-e védeni eddigi eredményeket, vagy hagyják veszni, amit az elmúlt négy évben sikerült elérni.A többszöri rezsicsökkentés mellett idesorolta Balog Zoltán az államadósság csökkentését, a munkahelyek számának növelését, az új családtámogatási rendszert, a pedagógus béremelést és azt, hogy ma már 30 százalékkal kevesebb orvos jelentkezik külföldi munkára, mint korábban.    Balog Zoltán elmondta azt is: Berettyóújfalu adósságállományából eddig 2,8 milliárd forintot vállalt át a kormány, februárban további egymilliárdot engednek el, ezzel a város hitel és adósságmentes lesz.(MTI-fidesz.hu)