"A Fidesz politikájában a család az első"
2014.02.12
A gyed extráról, illetve az annak megvédésére indított aláírás-gyűjtő akcióról tartott sajtótájékoztatót szerda délután Veszprémben Kontrát Károly és Brájer Éva.

A gyed extra 2014 januárja óta érhető el – emlékeztetett Kontrát Károly, a Fidesz-KDNP balatonfüred-várpalotai egyéni képviselő-jelöltje. Már eddig is sokan igényelték a juttatást, de fontos, hogy a lehetőségről minden kismama és gyermekvállaláson gondolkozó leendő anyuka értesüljön - hangsúlyozta a kormánypárti politikus. "A baloldali kormányok eltörölték a családi kedvezményeket."Egyúttal kijelentette: a Gyurcsány-koalíció máris megtámadta a gyed extrát – sok egyéb kedvezménnyel együtt ezt is meg akarják szüntetni, éppen ezért a Fidesz aláírásgyűjtésbe kezdett a gyed extra megvédésere - húzta alá Kontrát Károly.Emlékeztetett, 2010 előtt a kormányok megrövidítették az édesanyákat, eltörölték a családi kedvezményeket, a Fidesz azonban visszaállította ezeket a gyerekek és szülők érdekében, és az elért eredményeket meg is fogják védeni. A Fidesz politikájában a család az első, ezt szeretnék folytatni április 7. után is - szögezte le a politikus. Brájer Éva, a Fidesz nőtagozatának elnökségi tagja elárulta, hogy az ív aláírására online is lehetőség van a acsaladazelso.fidesz.hu oldalon, személyesen pedig a Fidesz irodáiban illetve a képviselőjelöltek fórumain tehetik meg.(vehir.hu-fidesz.hu)