Az ózdi nők is kiállnak a gyed extra mellett
2014.02.12
Aláírásgyűjtéssel kampányol a Fidesz ózdi nőtagozata is a gyed extra mellett.

A január elsejétől bevezetett intézkedéscsomag négy ponton könnyíti meg a gyermeket vállaló és nevelő családok életét.Munka gyed, vagy gyes mellett, testvér gyed, diplomás gyed és foglalkoztatási kedvezmények családosoknak. Ez a négy intézkedés alkotja a gyed extrát január elsejétől.A Gyurcsány-koalíció tervei ellen az ózdi politikusok is fellépnek, ma reggel dr. Kósné Dargai Rita önkormányzati képviselő és Riz Gábor országgyűlési képviselő tájékoztatta a sajtó képviselőit a programról."Ez a kormány továbbra is támogatni szeretné és támogatni akarja azokat a családokat és a szülő nőket, akik több gyermek vállalással segítik családjukat, és a közösséget ahhoz, hogy minél biztonságosabb jövőt tudjunk kialakítani ebben az országban."Ez a kormány továbbra is támogatni szeretné és támogatni akarja azokat a családokat és a szülő nőket, akik több gyermek vállalással segítik családjukat, és a közösséget ahhoz, hogy minél biztonságosabb jövőt tudjunk kialakítani ebben az országban - mondta Riz Gábor országgyűlési képviselő.A most bevezetett intézkedéscsomag annak a négy éves kormányzati munkának az egyik alapja, amely a családok védelmét és könnyebb megélhetésének biztosítását tűzte ki célul. A második Orbán-kormányt emiatt is támadás érte az ellenzék részéről, amely már európai parlamenti szinten is teret kapott. Ez ellen védi most a szülőket és a gyermeket nevelő családokat a kormánypárt nőtagozata, egy aláírásgyűjtéssel. A kampányról ma tartott sajtótájékoztatót dr. Kósné Dargai Rita önkormányzati- és Riz Gábor országgyűlési képviselő.A januári változásokkal egyetértőket szólítja meg a párt helyi nőtagozata is. Dr. Kósné Dargai Rita kiemelte, az aláírásgyűjtés kezdete egybeesik a házasság hetével, ami ugyancsak a társadalom legkisebb egységének, a családnak a fontosságát emeli ki. Ez a rendezvénysorozat idén harmadik alakommal ünnepli meg Ózdon a családi összetartozást.A képviselő asszony kiemelte a kormány négyéves családpolitikájának elemeit, mint például a 40 éves jogviszony utáni nyugdíj leehetőséget, vagy a családi adókedvezményt."Úgy gondolom, hogy ezek minden gyermeket nevelő család számára egy nagyon-nagyon fontos tételek, és egy olyan megbecsülés, amikor mi nők, mi édesanyák, édesapák, nagypapák érezhetjük, hogy tényleg fontosak vagyunk a kormány számára - fogalmazott dr. Kósné Dargai Rita önkormányzati képviselő.A családi kedvezmények és a Gyed extra védelmében kezdeményezett aláírásgyűjtő kampányhoz bárki csatlakozhat, ezt elég lakcímmel, aláírással igazolni a gyűjtőíveken. Most először pedig online felületen is jelezhetik támogatásukat a most bevezetett intézkedéscsomag mellett a www.csaladazelso.fidesz.hu oldalon.(ozd.hu)