Kihirdették a harmadik rezsicsökkentésről szóló törvényt
2014.02.17

"A harmadik rezsicsökkentéssel a magyar családok számára még megfizethetőbbek lesznek a rezsiköltségek."A mai napon a Magyar Közlönyben megjelent a harmadik rezsicsökkentésről szóló törvény, amelyet az Országgyűlés a kormánypárti képviselők támogatásával február 6-án szavazott meg. A Gyurcsány-koalíció több tagja azonban ezúttal sem támogatta az újabb rezsicsökkentést.A tavalyi 20 százalékos csökkentés után a gáz ára április 1-jétől további 6,5 százalékkal, az áramé szeptembertől további 5,7 százalékkal, a távhő ára októbertől további 3,3 százalékkal csökken.A harmadik rezsicsökkentéssel a magyar családok számára még megfizethetőbbek lesznek a rezsiköltségek. Vége annak a korszaknak, amikor a magyarok fizették Európában a legmagasabb gáz árát és második legmagasabb áram árát a Gyurcsány-kormány sorozatos díjemelései miatt.(Fidesz Sajtóiroda)