Összefogtak a nagy megszorítók
2014.02.19
Az immár Bokros Lajossal kibővült Gyurcsány-koalíció veszélyezteti a családok megélhetését, a stabil pénzügyi helyzetet és a gazdasági növekedést – mondta Balla György.

Ahogyan azt a plakátokon is láthatjuk, Mesterházy Attila új korszakot nyit, így tehát megérkezett a Gyurcsány-koalícióba Bokros Lajos is – jelentette ki Balla György szerdai sajtótájékoztatóján annak kapcsán, hogy megállapodtak az Összefogás pártjai a Modern Magyarország Mozgalommal. Mint mondta, teljes az összefogás, „itt van Gyurcsány, Bajnai, a bukott SZDSZ-esek, Fodor, Kuncze, és itt van minden idők legnagyobb megszorítója, Bokros Lajos is”.Az országgyűlési képviselő felhívta a figyelmet, hogy nemcsak a szereplők ugyanazok, hanem a program is. A Gyurcsány-koalíció minden egyes tagja megszorítást akar – szögezte le, hozzátéve: összefogtak a nagy megszorítók."A Gyurcsány-koalíciónak kell Bokros Lajos, kell egy végrehajtó, aki az újabb megszorításokat lenyomja az emberek torkán."Balla György a sajtótájékoztatón felidézte a Bokros-csomag főbb intézkedéseit.Brutális adóemelés, a gyes, a családi pótlék, a gyermeknevelési támogatásra jogosultak körének szűkítése, megszüntetése, a táppénz megadóztatása, a nyugdíjkorhatár felemelése, a pénz villámgyors leértékelődése, elszabadult infláció, a közszféra fizetéseinek befagyasztása, a reálbérek csökkentése, a felsőoktatás ingyenességének megszüntetése, bizonyos egészségügyi ellátások ingyenességének megszüntetése – sorolta.Szavai szerint ebben az időszakban elkótyavetyélték az energiaszektort is, ami az energiaárak elszabadulásához, valamint a rezsiköltségek megemelkedéséhez vezetett.Úgy fogalmazott, a Bokros-csomag hatása tragikus volt a családok számára, mélyítette a szegénységet, a munkanélküliséget, és gazdasági visszaesést eredményezett. A Gyurcsány-koalíciónak kell Bokros Lajos, kell egy végrehajtó, aki az újabb megszorításokat lenyomja az emberek torkán – hangsúlyozta a fideszes politikus.Ennek kapcsán megjegyezte, a baloldal el akarja törölni a rezsicsökkentést, a családi adórendszert, a gyed extrát, csökkenteni akarják a minimálbért, és megint „brutális adóemelést” vezetnének be. Az immár Bokros Lajossal kibővült Gyurcsány-koalíció veszélyezteti a családok megélhetését, a stabil pénzügyi helyzetet és a gazdasági növekedést – húzta alá Balla György.(fidesz.hu)