Gyurcsány Ferenc becsapta a választókat
2014.02.26
A Fidesz és a KDNP vezető politikusai az elmúlt hetekben mintegy 120 helyszínen tartottak úgynevezett rezsifórumokat, ezeken mintegy 70 ezer ember jelent meg és mondta el véleményét.

Ezek összegzése nyomán javasolja megvizsgálni a Fidesz a kormánynak az alapdíj csökkenését, vagy akár teljes eltörlését, hiszen „ez egy olyan tétel, ami indokolatlanul húzza le a fogyasztókat” – mondta Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója az M1 Ma reggel című műsorában."A frakció azt is megvizsgálni javasolja, hogy le lehet-e venni a fogyasztók válláról a mérőórák cseréjének költségét."A frakció azt is megvizsgálni javasolja, hogy le lehet-e venni a fogyasztók válláról a mérőórák cseréjének költségét, illetve felvetődött az is, hogy szinkronba kellene hozni a diktált óraállásokat a számlákon szerepelő adatokkal. A gázfogyasztók ugyanis köbmétert diktálnak, a szolgáltatók azonban kJ-ban számláznak – magyarázta Kocsis Máté, megjegyezve: ezek a lépések további, akár évi százezer forintos megtakarítást is jelenthetnek a családok számára.A Fidesz kommunikációs igazgatója beszélt arról is: „lényegtelen, teljesen fals vita”, hogyan került nyilvánosságra az őszödi beszéd, hiszen Gyurcsány Ferenc becsapta a választókat, különösen a baloldaliakat, akik rászavaztak. Az emberek nem azon háborodtak fel, hogy hogyan került nyilvánosságra a beszéd, hanem a tartalmán – hangsúlyozta.Az külön érdekesség, ami azóta kiderült, miszerint maga Gyurcsány Ferenc is tudott a kiszivárogtatásról, sőt, az ő engedélyével történt, hogy elterelje a figyelmet az akkori megszorító intézkedésekről. Gyurcsány Ferenc a hazugságbeszédéről is hazudott – mondta Kocsis Máté a Ma reggelben.(hirado.hu - fidesz.hu)