Magyarország jobban jár, ha a Fidesz kormányoz
2014.03.21
Ha mi kapunk támogatást április 6-án, akkor mindent megteszünk azért, hogy folytatódjon a megkezdődött fejlődés - hangzott el egy lakossági fórumon, Balatonalmádiban.

Bóka István fideszes országgyűlési képviselő a fórum kezdetén kijelentette, nehéz, de ugyanakkor szép feladat lesz 2014-től a választókerület képviselete. Kontrát Károly ízig-vérig Veszprém megyei, és kötődik a Balatonhoz – fogalmazott, és egyúttal azt is elmondta, a politikus meghatározó szereplője volt az előző és a mostani Orbán-kormány munkájának egyaránt.Kontrát Károly megköszönte az összegyűlt támogatói aláírásokat. Ez azt bizonyítja, hogy az itt élők érzik, hogy mi a voksolás tétje – fogalmazott a képviselőjelölt. A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára hozzátette: a választás tétje a megkezdett munka, valamint a rezsicsökkentés folytatása. Szólt arról is, hogy emellett fontos feladat a vállalkozások versenyképességének növelése, valamint új munkahelyek létrehozása. Ma Magyarországon négymillióan dolgoznak, a cél, hogy ez a szám ötmillióra nőjön – hívta fel a figyelmet."a választás tétje a megkezdett munka, valamint a rezsicsökkentés folytatása."Mint mondta, a kormány sokat tett a családokért is. Példaként a gyed extrát és a családi adózás bevezetését említette meg. Kiemelte, a közbiztonság javítását is fontos célul tűzték ki, ennek jegyében új Büntető törvénykönyvet fogadtak el, és megemelték a rendőrség létszámát. Mi az áldozatok pártján vagyunk, és nem a bűnelkövetők pártján – emelte ki. Ha mi kapunk támogatást április 6-án, akkor mindent megteszünk azért, hogy folytatódjon a megkezdődött fejlődés – hangsúlyozta Kontrát Károly. Felhívta a figyelmet arra, hogy egyfordulós lesz a választás, és a korábbi évektől eltérően nem lesz kampánycsend sem. Akkor lesz győzelem, ha mindenki, aki minket támogat, elmegy szavazni, és behúzza az ikszet a Fidesz-KDNP mellett – szögezte le.Navracsics Tibor arról beszélt, az elmúlt négy év alatt több mint 250 ezer ember jutott munkához. Hangsúlyozta, a kormány visszaállította a munka becsületét, és fontosnak tartják, hogy aki tud, az dolgozzon.Igyekeztünk csökkenteni a megélhetési költségeket is – utalt a rezsicsökkentésre a miniszterelnök-helyettes. Bevezettük a végtörlesztést, az árfolyamgát intézményét, igyekeztünk Magyarországot működőképessé tenni, újraszerveztük a közigazgatást, átalakítottuk az igazságszolgáltatást és a rendőrséget is – sorolta az eddig elért eredményeket. Vajon mi ezek közül az, ami olyan botrányos egy baloldali ember számára? – tette fel a kérdést. Szerintem minden tisztességes ember ezt akarja – fűzte hozzá az eddigi intézkedésekkel összefüggésben."a megkezdett munka folytatása nemcsak a jobboldaliak érdeke, hanem minden itt élő emberé."Teljesen mindegy, hogy valaki jobb- vagy baloldali, mert a szövetségesünk lehet, ha egy olyan Magyarországot akar, amely a munkán alapuló előrejutással és gazdasággal szépen lassan kikecmereg a válságból – jelentette ki a közigazgatási és igazságügyi miniszter.Mint mondta, sikerült konszolidálni a költségvetést, és beindult a gazdaság. Rámutatott, ez a folyamat nem szakadhat meg, és a megkezdett munka folytatása nemcsak a jobboldaliak érdeke, hanem minden itt élő emberé. Magyarország jobban jár, ha a Fidesz kormányoz – szögezte le, hozzátéve: ez 1998 és 2002 között is világos volt, és most is az. A beszédeket követően Kontrát Károly és Navracsics Tibor válaszoltak a megjelentek kérdéseire, felvetéseire.(fidesz.hu)