Ne hagyjuk abba, amit elkezdtünk!
2014.03.26
Az Országgyűlés elnöke szerint nem szabad abbahagyni, amit a jelenlegi kormány elkezdett, mert nem biztos, hogy lesz még egyszer erő az újrakezdéshez.

Kövér László kedden Kiskunfélegyházán, Lezsák Sándornak, a Fidesz-KDNP helyi képviselőjelöltjének kampányzáró gyűlésén hangsúlyozta: valójában a küzdelem, ami nemcsak Magyarországon, hanem azon kívül is zajlik, az Istenről, a hazáról és a családról szól. 2010 előtt "nemcsak a pénzünket, nemcsak a vagyonunkat, hanem a nemzetet és a családot is el akarták orozni tőlünk" - fűzte hozzá a fideszes politikus.2010 előtt nemcsak a pénzünket, nemcsak a vagyonunkat, hanem a nemzetet és a családot is el akarták orozni tőlünk."Kövér László megköszönte azt a 2,1 millió támogató aláírást, amely - mint mondta - komoly esélyt ad ahhoz, hogy a Fidesz-KDNP szövetség folytatni tudja a munkát a választások után. Fontosnak nevezte, hogy létrejött Közép-Európa legnagyobb politikai közössége, amelybe a Fideszre szavazók milliói is beletartoznak. Lezsák Sándor kiemelte, derűlátás kellett ahhoz, hogy négy esztendővel ezelőtt az adósságcsapdába került településeken elindulhasson a fejlődés, de a kormány adósságkonszolidációja óriási segítséget jelentett. Közölte, hogy a tervek szerint a választókerületben azok a települések, amelyeket nem kellett konszolidálni, támogatást fognak kapni. Elmondta, hogy a választókerületben több mint 23 ezer aláírás gyűlt össze, közel ötszázan segítettek ebben a munkában. Nagyon kell ez az összefogás, a választókerületben, az országban, a Kárpát-medencében, mindenütt – fogalmazott az Országgyűlés alelnöke. Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár visszaidézte a 2006-2007-es éveket, amikor - mint mondta - a baloldali kormány magánbefektetők kezébe akarta adni a magyar egészségügyet. A csőd szélére juttatták az ellátórendszert - tette hozzá. Az elmúlt négy év eredményeiből kiemelte, hogy a magyar kórházak egyharmadát felújították vagy újjáépítették. Nőtt a magyar egészségügy megtartóképessége, "1700 fiatalt tartottunk itthon" – tette hozzá. Osztie Zoltán plébános, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének elnöke arról beszélt, hogy jó irányba fordult az ország, amiben jelentős szerepe van Lezsák Sándornak. Bíró Zoltán irodalomtörténész, a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum főigazgatója kiemelte, a választás tétje az, hogy nemzeti értékeket választanak az emberek, vagy valamit, "ami minden ízében rombolást mutat". Egy határozott, a talpán álló kormány kell a célok megvalósításához – fogalmazott, hozzátéve, hogy választani lehet a rosszat is, de abba bele lehet pusztulni. A Móra Ferenc Művelődési Központ színházterme a rendezvény kezdete előtt zsúfolásig megtelt.(MTI-fidesz.hu)