Csak a Fidesz támogatja a rezsicsökkentést
2014.04.03
A vasárnapi választások egyik tétje, hogy folytatódhat-e a rezsicsökkentés politikája az országban, mondta Pósán László. A Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje hozzátette: az eddigi intézkedések hatására éves szinte a családok pénztárcájában 80-125 ezer forinttal több marad.

A 2002-2010 közötti kormányzati ciklusokban nyolc év alatt tizenötször emelték a rezsidíjakat, amelyek eredményeként a gáz ára háromszorosára, az áramé duplájára nőtt - mondta Pósán László. Az országgyűlési képviselőjelölt szerint ezzel csak a profitorientált szolgáltatók jártak jól. A Fidesz-kormány ezért indította útjára 2013-ban a rezsicsökkentés politikáját, amelynek eredményeként már több ütemben csökkent a gáz, a távfűtés, az áram és más szolgáltatások díja is.„Jelenleg a Fidesz az egyetlen olyan politikai erő, amely feladatának tartja a rezsicsökkentést.”Ha hozzászámoljuk már az ezévi rezsicsökkentés mértékét is, akkor a számítások szerint 350-360 milliárd forint az, ami az egész országban a családoknál marad. Ez átlagosan 80 és 125 ezer forint háztartásonként évente – nyilatkozta Pósán László, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje. A fideszes politikus szerint a rezsicsökkentés hatására nőtt a fogyasztás mértéke, és jelentősen, szinte nullára csökkent az infláció. Pósán László szerint azonban ez a munka csak akkor folytatható, ha vasárnap a választók az országos és az egyéni listán is támogatják a Fidesz-KDNP-t. Ez a politika akkor folytatható, hogyha az erős kormány erős parlamenti háttérrel, erős parlamenti mandátummal rendelkezik, mert ellenkező esetben nem tudjuk megvédeni sem Magyarországot, sem a magyar családokat, mert oly nagy és oly széleskörű nemzetközi haszon alapon, érdek alapon szerveződő ellenzéke van az országnak – hallhattuk a politikust.Pósán László hozzátette, hogy jelenleg a Fidesz az egyetlen olyan politikai erő, amely feladatának tartja a lakosság érdekeit szolgáló rezsicsökkentést. Ezt ugyanis sem a baloldal, sem a Jobbik nem támogatja.(dehir.hu-fidesz.hu)