Csak egy erős többség védheti meg a nyugdíjasokat
2014.04.03
Csak egy erős többség képes megvédeni a nyugdíjasokat, valamint folytatni a terheik csökkentését – mondta Hoppál Péter.

A Fidesz szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján arról beszélt, április 6-án arról is döntünk, hogy a Fidesz folytathatja-e a nyugdíjasokat segítő intézkedéseket, „vagy hagyjuk, hogy visszatérjen az a korszak, amelyben a nyugdíjasokat létbizonytalanságba sodorták, és folyamatos megszorításokkal sújtották”. Hangsúlyozta, csak az erős többség képes megvédeni a nyugdíjasokat, valamint folytatni a terheik csökkentését.Ez a kormány bebizonyította – és csak ez a kormány tudta bebizonyítani – hogy képes előteremteni a biztonságos nyugdíjrendszer és a nyugdíjak értékének megőrzésének pénzügyi garanciáit és annak feltételeit – jelentette ki Hoppál Péter.Csak ez a kormány volt képes arra, hogy elég erőssé tegye ahhoz az országot, hogy csökkenteni tudjuk a nyugdíjasok terheit, a gáz, az áram, a távhő és a többi szolgáltatás árát – sorolta. Hozzátette: erősíteni tudták a nyugdíjasok védelmét a közműcégek trükkjeitől.Úgy fogalmazott, csak az erős többségnek köszönhető, hogy át tudták írni a Büntető Törvénykönyvet, amely kiemelten védi az időseket, valamint az is,hogy biztosítani tudják azt, hogy a nők 40 év munka után nyugdíjba vonulhassanak.Csak az erős többségnek köszönhető, hogy az egészségügyben minden idők legnagyobb fejlesztését tudtuk végrehajtani, és sorra újulnak meg a kórházak, az egészségügyi rendelők – szögezte le.Mint mondta, szeretnék folytatni ezt a munkát, és szeretnék még kiszámíthatóbbá és biztonságosabbá tenni az idős emberek életét. Erre viszont csak egy ugyanolyan erős többség képes, mint ami 2010-ben létrejött – szögezte le."vasárnap, aki a Fidesz mellett szavaz, az a további nyugdíjemelésre és nyugdíjak adómentességére szavaz."Hoppál Péter arra kérte az időseket, hogy szavazzanak, és országos listán és egyéniben is a Fidesz-KDNP-re adják le voksukat. Úgy fogalmazottt,erős többség nélkül a felét se tudták volna elvégezni annak a munkának, amit ez alatt a négy év alatt elvégeztek.Szavai szerint vasárnap, aki a Fidesz mellett szavaz, az a további nyugdíjemelésre és nyugdíjak adómentességére szavaz. Aki az ellenzékre szavaz, az nyugdíjak csökkentésére, a nyugdíjadó bevezetésére szavaz – jelentette ki. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, ha Gyurcsányon múlik, akár az állami nyugdíj eltörlésére is sor kerülhet.Vasárnap, aki a Fideszre szavaz, a további ingyenes szűrőprogramokra, az egészségfejlesztő irodákra és a gyógyszerárak csökkentésére szavaz – emelte ki. Hozzáfűzte: aki az ellenzékre szavaz, a kórházi napidíj és a vizitdíj bevezetésére szavaz.Vasárnap, aki a Fidesz mellett szavaz, a rezsicsökkentés megvédésre és a további rezsicsökkentésre szavaz, aki az ellenzékre szavaz, a rezsicsökkentés eltörlésére, és azokra szavaz, akik hagyták, hogy a magyarok fizessék Európa legmagasabb gázárát – hívta fel a figyelmet.A fideszes politikus tájékoztatott arról is, hogy aki egészségi állapota miatt lakáshoz kötött, az mozgóurnát igényelhet. Ezt megteheti április 4-én, pénteken 16 óráig a helyi választási irodához, a jegyzőhöz benyújtott kérelemmel. Ezt követően már csak a szavazás napján, a lakóhely szerinti szavazatszámláló bizottságtól lehet – délután 15 óráig – kérni a mozgóurnát.(fidesz.hu)