A sikerhez kellett az aktivisták munkája is
2014.04.10
A főváros közösségi közlekedésének fejlesztését és a rezsicsökkentés kiterjesztését a gazdasági szereplőkre, ezeket tartja legfontosabb feladatának Fónagy János (Fidesz-KDNP), aki Budapest 3-as számú egyéni választókerületének győzteseként a főváros XII. kerületének és a II. kerület egy részének képviselője lesz az új parlamentben.

Fónagy János, aki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára is, a vasárnapi választáson a szavazatok 46,82 százalékát szerezte meg, 23 489 voksot kapott 98,73 százalékos feldolgozottságnál. Fónagy János a most záruló ciklusban a VII-VIII. kerület képviselője volt, de azt mondta, hogy a mostani választókerület sem ismeretlen számára, hiszen a Fidesz budapesti elnökeként sokat járta a főváros kerületeit, több lakossági fórumon, Fidesz-rendezvényen vett részt. "a választókerület aktivistáinak munkája is nagyban hozzájárult a sikerhez."Szavai szerint a választáson nehéz ellenfelet kapott Bauer Tamás személyében, aki közismert politikus, és a Hegyvidéken az MDF, illetve a liberálisok korábban erősek voltak, ezért arra lehetett számítani, hogy ellenfelének neve sokakat elhoz majd a szavazófülkébe. Hozzátette, hogy a választókerület aktivistáinak munkája is nagyban hozzájárult a sikerhez, és ahhoz, hogy a szavazatkülönbség alapján Budapesten a legjobb eredménnyel végzett, hiszen több mint 10 százalék volt a különbség az első és a második helyezettre leadott szavazatok száma között. Az államtitkár emlékeztetett, hogy az Orbán-kormány első két évében a közösségi közlekedésről szóló törvény előkészítéséért, elfogadásáért, majd végrehajtásáért is felelős volt, több mint egy évig a MÁV-ért és a Volánért felelős kormánybiztosként dolgozott, továbbá az utóbbi másfél évben a rezsicsökkentésért felelős kormányzati koordinátorként is. Kiemelte: jelenlegi választókerületének külön érdekessége, hogy a területén található a Déli pályaudvar és a Széll Kálmán tér, amelyeknek a rekonstrukciója sokáig már nem halogatható. Fónagy János véleménye szerint a Széll Kálmán tér átépítésének az előkészítése biztosan megtörténik a most kezdődő kormányzati ciklusban, nagy valószínűséggel el is kezdődik a munka, a befejezése azonban vélhetően már nem ebben a ciklusban lesz. Hozzátette, hogy a nagyon jelentős átmenő forgalom miatt a tér átépítése csak átgondolt ütemezéssel hajtható végre. (MTI-fidesz.hu)