Angela Merkel is gratulált Orbán Viktornak
2014.04.10
Angela Merkel német kancellár levélben gratulált Orbán Viktor kormányfőnek a parlamenti választási győzelemhez.

A levélben - amelyet Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője juttatott el csütörtökön az MTI-hez - a német kancellár azt írta Orbán Viktornak: pártja választási sikeréből az a különleges felelősség fakad, hogy ismételt nagy többségét józansággal és érzékenységgel használja. "Ennek során Ön továbbra is számíthat Németországra mint megbízható partnerre Európában" - hangsúlyozta. Angela Merkel emlékeztetett, hogy az idén Budapest és Berlin közösen ünnepli a vasfüggöny megnyitásának 25. évfordulóját, "ami Magyarország meghatározó szerepének köszönhetően az Európa megosztottságának leküzdéséhez vezető első lépés volt". "Ebben a szellemben örülök az Önnel folytatott további együttműködésnek" - zárta sorait a kancellár, aki sok sikert kívánt a miniszterelnöknek az előtte álló feladatokhoz.(MTI-fidesz.hu)