Magyarország nagy lendületet ad a világnak
2014.04.10
Kongresszusi felszólalásban gratulált újraválasztásához Orbán Viktor miniszterelnöknek Dennis A. Ross magyar származású republikánus amerikai képviselő, a magyar ügyek kongresszusi képviseletére alakult amerikai képviselőházi csoport (caucus) tagja.

Ross a washingtoni kongresszusi közlönyben szerdán megjelent, április 8-i dátumú felszólalásában rámutatott, hogy a kormányfő és Fidesz-KDNP pártszövetség döntő különbséggel nyerte meg a választást, és hogy Orbán Viktor az első konzervatív miniszterelnök Magyarországon, akit az 1990-es rendszerváltás óta újraválasztottak."ez az első olyan választás, amelynek folyamatában a Magyarországon kívül élő összes magyar állampolgár részt vehetett.""Emellett fontos elismerni, hogy ez az első olyan választás, amelynek folyamatában a Magyarországon kívül élő összes magyar állampolgár részt vehetett" - hangoztatta a képviselő. "Közülük sokan magyar emigránsok, akik, miként a dédszüleim, az Egyesült Államokba utaztak, de megőrizték szoros kapcsolatukat a szülőföldjükkel. Csodálatos, hogy azok, akik még mindig megőrizték magyar identitásukat, képesek részt venni ebben a demokratikus folyamatban" - tette hozzá. "Magyarország jelentőségét nem lehet eléggé hangsúlyozni, és fontos mindig megemlékezni az országnak a második világháború előtti világpartneri pozíciójáról" - hangzott a felszólalás, amelyben a politikus arra is felhívta a figyelmet, hogy Magyarország gazdag kultúrájával és örökségével nagy lendületet ad a világnak. Dennis A. Ross elmondta, hogy a kongresszus olyan tagjaként, aki mély magyar gyökerekkel rendelkezik, továbbá a magyar caucus büszke tagjaként szorgalmazza, hogy a két ország tovább építse erős kétoldalú diplomáciai és gazdasági kapcsolatait.(MTI-fidesz.hu)