Fidesz-KDNP-győzelem a legszorosabb körzetben
2014.04.12
Kucsák László győzelmével gyakorlatilag eldőlt, hogy a Fidesz–KDNP-nek 133 mandátuma és kétharmados többsége lesz a következő a ciklusban.

Amint valamennyi szavazókörben megállapították a szavazóköri eredményt, az egyéni választókerületi választási bizottságok megállapítják – várhatóan még szintén szombaton – az egyéni választókerületi voksolás nem jogerős eredményét, de ezek ellen jogorvoslattal lehet élni a Nemzeti Választási Bizottságnál.Ha valamennyi jogorvoslat lezárult az egyéni választókerületi eredmények ellen, a nem jogerős végeredmények jogerőssé válnak.Szatmáry Kristóf, a Fidesz–KDNP képviselőjelöltje nyert Budapest 13. választókerületében (XVI. kerület) a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint, a szavazatok 100 százalékos feldolgozottságnál. A politikus ezzel mandátumot szerzett. Szatmáry Kristóf 21 445 szavazattal végzett az élen (41,58 százalék), míg Karácsony Gergely Szilveszter (MSZP–Együtt–DK–PM–MLP) 19 682 szavazattal (38,16 százalék) lett második.Földi László, a (Fidesz–KDNP) képviselőjelöltje nyert Pest megye 12. választókerületében (Cegléd) a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint, a szavazatok 100 százalékos feldolgozottságánál. A politikus ezzel mandátumot szerzett. Földi László (44,05 százalék, 18 732 szavazat) a jobbikos Volner Jánost (28,89 százalék, 12 285 szavazat) előzte meg.Dunai Mónika, a Fidesz–KDNP képviselőjelöltje nyert Budapest 14. választókerületében (XVII. kerület) a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint, a szavazatok 100 százalékos feldolgozottságnál. A politikus ezzel mandátumot szerzett. A kormánypárti jelölt 22 393 vokssal a szavaztok 43,01 százalékát szerezte meg Lukoczki Károly (MSZP–EGYÜTT–DK–PM–MLP) előtt, aki 17 084 szavazattal 32,81 százalékon végzett.Szűcs Lajos, a Fidesz–KDNP képviselőjelöltje nyert Pest megye 7. választókerületében (Vecsés) a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint, a szavazatok 100 százalékos feldolgozottságánál. A politikus ezzel mandátumot szerzett. Szűcs Lajos (42,96 százalék, 22 109 szavazat) Szabó Rebeka Katalint (MSZP–EGYÜTT–DK–PM–MLP, 29,09 százalék, 14 971 szavazat) előzte meg.Vécsey László József, a Fidesz–KDNP képviselőjelöltje nyert Pest megye 6. választókerületében (Gödöllő) a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint, a szavazatok 100 százalékos feldolgozottságnál. A politikus ezzel mandátumot szerzett. Vécsey László József 23 745 szavazatot kapott (42,92 százalék), míg a második Kovács Barnabás (MSZP–EGYÜTT–DK–PM–MLP) 14 027 -et (25,35 százalék).Szabolcs Attila, a Fidesz–KDNP képviselőjelöltje nyert Budapest 18. választókerületében (XXII. kerület) a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint, a szavazatok 100 százalékos feldolgozottságánál. A politikus 23 189 szavazattal 41,64 százalékot ért el, mellyel mandátumot szerzett. Szabolcs Attila Somfai Ágnest (MSZP–EGYÜTT–DK–PM–MLP) előzte meg, aki 20 523 szavazatot kapott (36,86 százalék).Varga Mihály, a FIDESZ-KDNP képviselőjelöltje nyert Budapest 4. választókerületében (II. kerület) a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint, a szavazatok 100 százalékos feldolgozottságnál. A politikus ezzel mandátumot szerzett. Varga 45,90 százalékot tudhat magáénak, mögötte jóval lemaradva Szelényi Zsuzsanna (MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP) végzett 38,21 százalékkal.Hadházy Sándor, a FIDESZ-KDNP képviselőjelöltje nyert Pest megye 3. választókerületében (Szentendre) a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint, a szavazatok 100 százalékos feldolgozottságnál. A politikus ezzel mandátumot szerzett. Hadházy Szinna Gábort (MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP) előzte meg.Dr. Vas Imre, a FIDESZ-KDNP képviselőjelöltje nyert Budapest 6. választókerületében (VIII. kerület) a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint, a szavazatok 100 százalékos feldolgozottságánál. A politikus ezzel mandátumot szerzett. A második helyen Pál Tibor Gyula (MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP).Rogán Antal, a FIDESZ-KDNP képviselőjelöltje nyert Budapest 1. választókerületében (V. kerület) a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint, a szavazatok 100 százalékos feldolgozottságnál. A politikus ezzel mandátumot szerzett. Kerék-Bárczy Szabolcs (MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP) lett a második.Horváth István a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje nyert Tolna megye 01.számú egyéni választókerületében 100 százalékos feldolgozottság mellett. Mögötte Dr. Harangozó Tamás Attila (MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP) végzett.Pánczél Károly, a FIDESZ-KDNP képviselőjelöltje nyert Pest megye 11. választókerületében (Dabas) a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint, a szavazatok 100 százalékos feldolgozottságnál. A politikus ezzel mandátumot szerzett. Második helyen végzett Dr. Bakó Krisztina Katalin (MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP).Dr. Fónagy János Vilmos, a FIDESZ-KDNP képviselőjelöltje nyert Budapest 3. választókerületében (XII. kerület) a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint, a szavazatok 100 százalékos feldolgozottságnál. A politikus ezzel mandátumot szerzett. A második helyen Bauer Tamás (MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP) végzett.Dr. Tuzson Bence Balázs, a FIDESZ-KDNP képviselőjelöltje nyert Pest megye 5. választókerületében (Dunakeszi) a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint, a szavazatok 100 százalékos feldolgozottságánál. A politikus ezzel mandátumot szerzett. Dr. Tuzson 41,33 százalékkal végzett a második Szabó Imre (MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP) előtt.Hirt Ferenc, a FIDESZ-KDNP képviselőjelöltje nyert Tolna megye 3. választókerületében (Paks) a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint, a szavazatok 100 százalékos feldolgozottságnál. A politikus ezzel mandátumot szerzett. Hirt 49,92 százalékot, azaz 18 286 szavazatot húzott be, ez csaknem 10 ezerrel több mint a jobbikos Bencze Jánosé (8288 szavazat).Bóna Zoltán, a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje nyert Pest megye 8. választókerületében (Szigetszentmiklós) a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint, a szavazatok 100 százalékos feldolgozottságnál. A politikus ezzel mandátumot szerzett.Dr. Völner Pál, a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje nyert Komárom-Esztergom megye 2. választókerületében (Esztergom) a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint, a szavazatok 100 százalékos feldolgozottságnál. A politikus ezzel mandátumot szerzett. Dr. Vadai Ágnes (MSZP-Együtt-DK-PM-MLP) Völnertől jóval lemaradva lett a második. A Fidesz-KDNP képviselőjelöltje mintegy 23 474 szavazatot kapott (45,92 százalék), míg Vadai ennél jelentősen kevesebbet, 13 896 voksot.Szabó Zsolt, a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje nyert Heves megye 3. választókerületében (Hatvan) a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint, a szavazatok 100 százalékos feldolgozottságánál. A politikus ezzel mandátumot szerzett. Szabó óriási különbséggel győzte le Sneider Tamás jobbikos képviselőt (41,18 százalék és 30,97 százalék, ami több mint 5000 szavazatos differencia a Fidesz-KDNP javára).(MTI - fidesz.hu)